Warme geitenkaasdip

Warme geitenkaasdip uit de oven

Ik ben een echte cheese-lover! Deze warme geitenkaasdip uit de oven komt dan ook als geroepen. Het is een lekker eenvoudig receptje, maar het ziet er wel meteen feestelijk uit. Vind je ook niet? Perfect voor bij de borrel dit weekend. Serveer er lekker wat brood of crostini’s bij en dippen maar. De warme geitenkaasdip brengen we op smaak met verse kruiden, zoals tijm en rozemarijn. De citroenrasp maakt het geheel lekker fris. Het smaakt ook lekker bij een kom soep trouwens. Dan heb je meteen een volwaardige maaltijd.

Op het moment dat ik dit schrijf moet ons zwangerschapsverlof nog beginnen, maar op het moment dat dit recept online komt, is het alweer bijna voorbij. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn om weer aan de slag te gaan na zo’n lange periode niet werken. Maar dat went ook vast weer. De eerste maand van het nieuwe jaar zit er bijna op. Hebben jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar? En hoe gaat het daarmee? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk!

Warme geitenkaasdipWarme geitenkaasdip

Ingrediënten voor 1 portie
200 gr zachte geitenkaas
3 el roomkaas
1 teentje knoflook
Takje verse tijm
Takje rozemarijn
0,5 tl chili
Rasp van een halve citroen
(Oud) brood

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht)

Meng de geitenkaas met de roomkaas en roer dit glad met een spatel.

Rasp de knoflook en voeg dit samen met de tijm, rozemarijn, de chili en de rasp van een halve citroen toe aan de geitenkaas. Meng door elkaar. Verdeel de geitenkaasspread over een ovenvast schaaltje.

Zet de geitenkaasdip 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de warme geitenkaasdip met brood of crostini’s.

Warme geitenkaasdipWarme geitenkaasdipWarme geitenkaasdip

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in