Menu
Waldorf-salade-UPK-21-01-BLOGPOST-477.jpg

Waldorfsalade met appel en geitenkaas

Vandaag een lekkere winterse salade met knolselderij, appel en geitenkaas. Deze vegetarische waldorfsalade maak je heel snel en staat in 20 minuten op tafel. Wat zijn de ingrediënten van waldorfsalade? Voor de salade snijd je de knolselderij julienne. In hele dunne reepjes bedoelen we daarmee, dit kun je met een keukenmachine of met een mandoline doen.  Maar stel je hebt dat soort spullen niet in de keukenla liggen, dan is de salade net zo lekker wanneer je de knolselderij met een mes in dunne plakjes of reepjes snijd. Verder hebben we julienne gesneden rauwe bietjes aan deze waldorfsalade toegevoegd (die kun je in een zakje kopen bij de supermarkt) en lekker wat frisse sla. De appel en druiven bak je in een koekenpan met een eetlepel honing. In een originele waldorfsalade wordt door de knolselderij mayonaise gemengd en op smaak gebracht met citroensap. In dit recept maak je een dressing van appelazijn, olijfolie en honing die je door de knolselderij heen husselt. Je maakt er een echte gezonde maaltijdsalade van door wat knapperig brood bij de waldorfsalade te serveren.

voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 400 gr knolselderij
  • 75 gr julienne gesneden bietjes
  • 2 appels (rode frisse )
  • 50 gr rucola sla melange
  • 250 gr pitloze rode druiven
  • 90 gr verse geitenkaas
  • 70 gr hazelnoten
  • 3 el honing
  • 3 el appelazijn
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Lekker met

  • toast of knapperig gebakken brood

Zo maak je het

  1. Schil de knolselderij en snijd vervolgens in hele dunne julienne reepjes. Je kunt hiervoor een keukenmachine, mandoline of mes gebruiken. De knolselderij in dunne plakjes snijden is ook lekker.

  2. Was de appel en druiven. Haal het klokhuis uit de appel en snijd in parten. Knip de tros druiven in kleinere trosjes. Meng 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing en 3 eetlepels appelazijn door elkaar in een kommetje en breng op smaak met zout en peper. Zet de dressing even apart.

  3. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze bruine plekjes krijgen. Haal uit de pan en hak ze grof. Maak de pan schoon, doe 1 el olijfolie in de pan en bak de appelparten en druiventrosjes 2 minuten. Schep 1 eetlepel honing door het fruit en bak nog eens 1-2 minuten.

  4. Leg de knolselderij, de julienne gesneden bietjes en sla op een schaal, meng het fruit er door. Verdeel de dressing er over. Garneer met de geroosterde hazelnoten en verkruimel de geitenkaas er over. Serveer met krokant gebakken toast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan