Wafeltaart met citroenvulling
Heb je er wel eens aan gedacht om een taart te maken van wafels? Wij wel! Deze wafeltaart is leuk voor de paasbrunch! We vullen deze taart met een zoet zure citroenvulling. Onweerstaanbaar lekker. De vulling moet even opstijven in de koelkast, dus neem wel even de tijd voor dit taart recept. Voor de wafels heb je een wafelijzer nodig, heb je die niet, dan kan je ook pannenkoeken bakken van het beslag. Het uiterlijk wordt dan wel iets anders, de smaak is zeker niet minder lekker. Deze wafeltaart (of alleen de vulling) kun je ook prima een dag van te voren maken. Versier hem rijkelijk met vers fruit. Zoek je nog meer inspiratie voor Pasen? Kijk hier dan eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten wafels
- 225 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 35 gr maizena
- 60 gr suiker
- 375 ml karnemelk
- 2 eieren
- Snuf zout
- 60 ml zonnebloemolie
Citroenvulling
- 4 citroenen
- 175 gr boter
- 5 eieren
- 150 gr suiker
- poedersuiker
- 2 blaadjes gelatine
- 100 gr vers fruit (blauwe bessen, rode besjes, druiven, bramen, frambozen)
- 100 gr frambozen
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bekleed een spring- of bakvorm met bakpapier. Week de blaadjes gelatine in koud water.
Begin met het maken van de vulling. Snijd de boter in kleine dobbelsteentjes, van 0,5 cm. Zet ze even apart. Splits 3 eieren en doe de eidooiers in een steelpannetje. De eiwitten kun je voor iets anders gebruiken (bijvoorbeeld meringues maken). Breek de andere 2 eieren boven het pannetje. Voeg de suiker toe en rasp de 4 citroenen er boven. Pers 3 citroenen uit en voeg het sap toe. Verwarm al roerende op een laag vuur. Het is niet de bedoeling dat het gaat koken.
Giet het citroenmengsel door een zeef. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze door de vulling. Meng daarna de blokjes boter door de vulling. Laat de vulling in 1,5 – 2 uur opstijven in de koelkast.
Bak ondertussen de wafels. Meng bloem, maïzena, bakpoeder, suiker en het zout in een mengkom door elkaar. Voeg karnemelk, zonnebloemolie en de eieren toe en mix of klop totdat er een mooi glad beslag ontstaat.
Verwarm het wafelijzer zoals op de gebruiksaanwijzing vermeld staat. Vet hem wanneer nodig een beetje in met wat plantaardige olie (of bakspray). Schep 1 á 2 opscheplepels van het wafelbeslag (per wafel) in het wafelijzer en bak de wafels in ca. 4 minuten goudbruin en knapperig. Bak zo 7 wafels.
Leg de wafels naast elkaar op de bodem van het bakblik. Snijd de wafels af zodat ze in de ronde springvorm passen. Bestrijk met de helft van de citroenvulling. Als de vulling te stijf is geworden, roer je deze even los met een garde. Verdeel de frambozen er over en leg er een nieuwe laag wafels op. Druk licht aan. Bestrijk met de rest van de vulling. Laat de wafeltaart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Haal de springvorm van de taart. Garneer de taart met vers fruit en bestrooi met poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in