
Vleesspiesjes met chorizo
Op zoek naar effe-wat-anders voor op de barbecue? Probeer dan deze verrukkelijke vleesspiesjes met chorizo en halloumi! Rijg chorizoworst, zoute halloumi en frisse paprika samen met champignons, ui en voorgekookte krieltjes om en om aan de spiesjes. Grill ze op de BBQ tot ze prachtige grillstrepen krijgen. De finishing touch? Een dressing van fijngesneden peterselie, basilicum en rode-wijnazijn, die deze spiesjes extra smaak geeft. Een absolute must-try voor jouw zomerse barbecue!
Tip: Liever geen vlees? Kies dan voor wat extra groenten in plaats van de chorizo, bijvoorbeeld courgette of stukjes bosui. Of maak deze lekkere groentespiesjes van de BBQ.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 spiesjes
- 225 gr chorizo (hele worst, geen plakjes)
- 225 gr halloumi
- 8 krieltjes (voorgekookt)
- 100 gr champignons
- 1 paprika (of een halve rode en een halve groene)
- 1 ui (middelgroot)
- 8 gr peterselie
- 8 gr basilicum
- 3 el rode wijnazijn
- 5 el olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- 4 spiesjes
Zo maak je het
Haal het velletje van de chorizo en snijd in stukjes van 3-4 centimeter. Halveer elk stukje in de lengte. Snijd de halloumi en paprika ook in stukjes van 3-4 centimeter. Haal de schil van de ui en snijd in vieren en haal de parten los van elkaar.
Maak 4 spiesen. Rijg hiervoor de chorizo, halloumi, paprika, ui, champignons, krieltjes om en om op een spies. Bestrijk elke spies met een klein beetje olijfolie. Grill ze op de bbq (of in een grillpan), draai ze regelmatig tot ze mooie grill streepjes krijgen.
Hak voor de kruidenolie peterselie- en basilicumblaadjes fijn. Dit kan met de hand of in een keukenmachine. Meng in een kommetje de rode wijnazijn en 5 eetlepels olijfolie door elkaar, schep de fijngehakte kruiden er door en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de kruidenolie over de nog warme vleesspiesjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan