Vleesspiesjes met chorizo
Op zoek naar effe-wat-anders voor op de barbecue? Probeer dan deze verrukkelijke vleesspiesjes met chorizo en halloumi! Rijg chorizoworst, zoute halloumi en frisse paprika samen met champignons, ui en voorgekookte krieltjes om en om aan de spiesjes. Grill ze op de BBQ tot ze prachtige grillstrepen krijgen. De finishing touch? Een dressing van fijngesneden peterselie, basilicum en rode-wijnazijn, die deze spiesjes extra smaak geeft. Een absolute must-try voor jouw zomerse barbecue!
Tip: Liever geen vlees? Kies dan voor wat extra groenten in plaats van de chorizo, bijvoorbeeld courgette of stukjes bosui. Of maak deze lekkere groentespiesjes van de BBQ.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 spiesjes
- 225 gr chorizo (hele worst, geen plakjes)
- 225 gr halloumi
- 8 krieltjes (voorgekookt)
- 100 gr champignons
- 1 paprika (of een halve rode en een halve groene)
- 1 ui (middelgroot)
- 8 gr peterselie
- 8 gr basilicum
- 3 el rode wijnazijn
- 5 el olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- 4 spiesjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal het velletje van de chorizo en snijd in stukjes van 3-4 centimeter. Halveer elk stukje in de lengte. Snijd de halloumi en paprika ook in stukjes van 3-4 centimeter. Haal de schil van de ui en snijd in vieren en haal de parten los van elkaar.
Maak 4 spiesen. Rijg hiervoor de chorizo, halloumi, paprika, ui, champignons, krieltjes om en om op een spies. Bestrijk elke spies met een klein beetje olijfolie. Grill ze op de bbq (of in een grillpan), draai ze regelmatig tot ze mooie grill streepjes krijgen.
Hak voor de kruidenolie peterselie- en basilicumblaadjes fijn. Dit kan met de hand of in een keukenmachine. Meng in een kommetje de rode wijnazijn en 5 eetlepels olijfolie door elkaar, schep de fijngehakte kruiden er door en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel de kruidenolie over de nog warme vleesspiesjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in