Vis taco’s met zalm
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr zalmfilet (met huid)
- 16 kleine soft taco's
- 2 rode uien
- 1 rode peper
- 2 tomaten
- 2 gekookte maïskolven
- 2 avocado's
- 1 limoen
- 250 gr watermeloen
- 250 ml zure room
- 6 takjes koriander
- 5 el caribbean specerijenmix (van Jonnie Boer)
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de salsa. Haal de schil van de uien en hak zo fijn mogelijk. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaten en watermeloen in kleine blokjes van ongeveer 0,5 centimeter. Doe alles in een kom en hussel door elkaar. Pers de limoen er boven uit en breng op smaak met zout.
Gril de maïskolven in een hete grillpan tot ze streepjes krijgen. Haal ze uit de pan, laat ze kort afkoelen en snijd de korrels van de kolven.
Bestrooi de zalm met de caribbean specerijenmix en wat zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet met de huid naar beneden. Gaar hem op middel vuur tot hij voor 3/4 gaar is. Dit duurt afhankelijk van de dikte van je zalm ongeveer 4 tot 5 minuten. Draai de zalm dan om en gaar hem nog 1 minuut op de andere kant. Snijd de zalm in plakjes.
Verwarm de soft taco’s zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer ze met de zure room, verdeel de plakjes zalm, maïs en salsa er over. Snijd de avocado in plakjes en leg tussen de vis taco’s. Garneer met blaadjes koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in