Vis taco's met zalm

Vis taco’s met zalm

Zin in taco’s maar mag het wel een keertje wat anders dan je standaard recept met kip of gehakt. Maak dan deze lekkere vis taco’s met zalm. Ze zijn lekker, gezond en heel snel klaar. Binnen 25 minuten staat dit streetfood recept bij jou op tafel. Wij gebruiken soft taco’s, kleine wraps die ook wel streettaco’s worden genoemd. De zalm breng je op smaak met Caribische kruiden (kan je gewoon in de supermarkt kopen). Erbij maak je een snelle frisse tomaten-watermeloensalsa. Verder vul je de taco’s met gegrilde maïs en plakjes avocado. Deze vis taco’s zijn heel mild van smaak, ideaal voor het hele gezin dus! Doe de ingrediënten in leuke schaaltjes zet op tafel en laat ieder zijn eigen taco vullen!
Vis taco’s met zalm
Vis taco’s met zalm

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr zalmfilet (met huid)
  • 16 kleine soft taco's
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 2 tomaten
  • 2 gekookte maïskolven
  • 2 avocado's
  • 1 limoen
  • 250 gr watermeloen
  • 250 ml zure room
  • 6 takjes koriander
  • 5 el caribbean specerijenmix (van Jonnie Boer)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Maak de salsa. Haal de schil van de uien en hak zo fijn mogelijk. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaten en watermeloen in kleine blokjes van ongeveer 0,5 centimeter. Doe alles in een kom en hussel door elkaar. Pers de limoen er boven uit en breng op smaak met zout.

  2. Gril de maïskolven in een hete grillpan tot ze streepjes krijgen. Haal ze uit de pan, laat ze kort afkoelen en snijd de korrels van de kolven.

  3. Bestrooi de zalm met de caribbean specerijenmix en wat zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet met de huid naar beneden. Gaar hem op middel vuur tot hij voor 3/4 gaar is. Dit duurt afhankelijk van de dikte van je zalm ongeveer 4 tot 5 minuten. Draai de zalm dan om en gaar hem nog 1 minuut op de andere kant. Snijd de zalm in plakjes.

  4. Verwarm de soft taco’s zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer ze met de zure room, verdeel de plakjes zalm, maïs en salsa er over. Snijd de avocado in plakjes en leg tussen de vis taco’s. Garneer met blaadjes koriander.

Vis taco’s met zalm
Vis taco’s met zalm

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Tomaat Wraps Zalm Mexicaanse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (5 stemmen)

8 juni 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in