Vietnamese sla wraps met biefstuk

Vietnamese sla wraps met biefstuk

Zin in een lekkere lichte maaltijd? Dan zijn deze Vietnamese sla wraps met gegrilde biefstuk, misschien iets voor jou. Eén hap en wij waren direct verkocht! Ze zijn makkelijk te maken en heel snel klaar. Het is gewoon een kwestie van biefstuk bakken, in plakjes snijden en verdelen over de knapperige slablaadjes (kropsla, ijsbergsla of mini Romaine). Maak er een snelle pittige dressing bij van Kikkoman sojasaus, bruine suiker en vissaus. Voor een lekkere crunch voeg je pinda’s en zelfgemaakte sjalotten crispies toe. Echt het proberen waard en heel eenvoudig om te maken. Gaat deze op je favorietenlijstje?

Natuurlijk gebrouwen

Kikkoman sojasaus wordt gemaakt van slechts 4 ingrediënten (water, tarwe, sojabonen en zout) en is een echte smaakmaker in de keuken. Het wordt natuurlijk gebrouwen en is echt heel veelzijdig in gebruik. Je kan een scheutje door de soep gooien, het is dé smaakmaker in allerlei marinades en je maakt er heerlijke dressings mee. Wij hebben altijd wel een flesje in de kast staan. 

Vietnamese sla wraps met biefstuk
Vietnamese sla wraps met biefstuk

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 375 gr biefstuk ((3 st.))
  • 100 gr soba noedels
  • 8 blaadjes sla (bijv. ijsbergsla of Romaine)
  • 150 gr julienne wortel
  • 3 bosuien
  • 5 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 3 + 2 el Kikkoman sojasaus
  • 0,5 el vissaus
  • 1,5 el bruine basterdsuiker
  • 60 gr gezouten pinda's
  • Chilipeper en zout
  • Klontje roomboter
  • Zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk ze met met 2 el Kikkoman sojasaus en wat chilipeper. Verhit in een koekenpan boter en een scheutje olie en bak de biefstuk voor medium rare 2-3 minuten aan beiden kanten op hoog vuur. Neem uit de pan, leg op een bord en leg er losjes een stuk aluminumfolie over. Laat de biefstuk 7 minuten rusten voordat je ze in plakjes snijdt.

  2. Meng voor de dressing 3 el Kikkoman sojasaus, vissaus en basterdsuiker in een kommetje door elkaar. Hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn en roer door de dressing.

  3. Hak voor de sjalotchips de sjalotjes in zo dun mogelijke ringetjes. Verhit een flinke laag olie in een pan (tot ongeveer 180 graden) zodat er een laagje van 1 centimeter ontstaat. Bak de sjalotringen 3-4 minuten rondom goudbruin in de olie. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

  4. Kook ondertussen de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

  5. Snijd de bosui in ringetjes en hak de pinda’s fijn. Verdeel op elk bord 2-3 flinke slabladeren, leg de noedels en plakjes biefstuk er op. Verdeel de julienne wortel, bosui en sjalotchips er over. Schenk de dressing er over en garneer met de fijngehakte pinda’s.

Vietnamese sla wraps met biefstuk
Vietnamese sla wraps met biefstuk

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Tags

Camping Makkelijke recepten Snelle recepten Noedels Rundvlees Wortel Aziatische recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)

2 mei 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in