Vietnamese sla wraps

Vietnamese sla wraps met biefstuk

Zin in een lekkere lichte maaltijd? Dan zijn deze Vietnamese sla wraps met gegrilde biefstuk, misschien iets voor jou. Eén hap en wij waren direct verkocht! Ze zijn makkelijk te maken en heel snel klaar. Het is gewoon een kwestie van biefstuk bakken, in plakjes snijden en verdelen over de knapperige slablaadjes (kropsla, ijsbergsla of mini Romaine). Maak er een snelle pittige dressing bij van Kikkoman sojasaus, bruine suiker en vissaus. Voor een lekkere crunch voeg je pinda’s en zelfgemaakte sjalotten crispies toe. Echt het proberen waard en heel eenvoudig om te maken. Gaat deze op je favorietenlijstje?

Natuurlijk gebrouwen

Kikkoman sojasaus wordt gemaakt van slechts 4 ingrediënten (water, tarwe, sojabonen en zout) en is een echte smaakmaker in de keuken. Het wordt natuurlijk gebrouwen en is echt heel veelzijdig in gebruik. Je kan een scheutje door de soep gooien, het is dé smaakmaker in allerlei marinades en je maakt er heerlijke dressings mee. Wij hebben altijd wel een flesje in de kast staan. 

Vietnamese sla wraps
Vietnamese sla wraps

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 375 gr biefstuk ((3 st.))
  • 100 gr soba noedels
  • 8 blaadjes sla (bijv. ijsbergsla of Romaine)
  • 150 gr julienne wortel
  • 3 bosuien
  • 5 sjalotten
  • 1 rode peper
  • 3 + 2 el Kikkoman sojasaus
  • 0,5 el vissaus
  • 1,5 el bruine basterdsuiker
  • 60 gr gezouten pinda's
  • Chilipeper en zout
  • Klontje roomboter
  • Zonnebloemolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de biefstukken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk ze met met 2 el Kikkoman sojasaus en wat chilipeper. Verhit in een koekenpan boter en een scheutje olie en bak de biefstuk voor medium rare 2-3 minuten aan beiden kanten op hoog vuur. Neem uit de pan, leg op een bord en leg er losjes een stuk aluminumfolie over. Laat de biefstuk 7 minuten rusten voordat je ze in plakjes snijdt.

  2. Meng voor de dressing 3 el Kikkoman sojasaus, vissaus en basterdsuiker in een kommetje door elkaar. Hak de rode peper (zonder zaadjes) fijn en roer door de dressing.

  3. Hak voor de sjalotchips de sjalotjes in zo dun mogelijke ringetjes. Verhit een flinke laag olie in een pan (tot ongeveer 180 graden) zodat er een laagje van 1 centimeter ontstaat. Bak de sjalotringen 3-4 minuten rondom goudbruin in de olie. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.

  4. Kook ondertussen de noedels volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.

  5. Snijd de bosui in ringetjes en hak de pinda’s fijn. Verdeel op elk bord 2-3 flinke slabladeren, leg de noedels en plakjes biefstuk er op. Verdeel de julienne wortel, bosui en sjalotchips er over. Schenk de dressing er over en garneer met de fijngehakte pinda’s.

Vietnamese sla wraps
Vietnamese sla wraps

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in