
Vietnamese pho
Je kan deze Vietnamese Pho heel snel maken of je doet het zoals het hoort en neemt er lekker de tijd voor. De bouillon wordt namelijk het lekkerste als je deze langzaam (minimaal 2 uur) laat trekken. Toch ben ik voor de snelle oplossing gegaan en cheat een klein beetje met rundvlees bouillonblokjes. Iets minder traditioneel misschien, maar nog wel steeds lekker. Maar heb je de tijd, laat je pannetje bouillon dan lekker lang trekken. Pho is dus de Vietnamese variant van noedelsoep. In deze versie gebruiken ze vaak dunne rijstnoedels en vaak wordt hij geserveerd met rundvlees. En dat is precies wat ik gedaan heb in dit recept.
Lekker snelle Vietnamese Pho
Ik wijk dus wel een beetje af van het traditionele recept, maar deze snelle Pho is een perfect recept als je weinig tijd hebt. En aangezien ik nu in de doelgroep van van weinig tijd (momlife) probeer ik altijd om recepten sneller en eenvoudiger te maken, zonder dat het echt ten koste gaat van de smaak. Want deze noedelsoep mag dan misschien snel zijn, lekker is hij nog steeds.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
De bouillon
- 1,5 ltr rundvlees bouillon
- 3 tl vissaus
- Sap van een halve limoen
- 2 st. steranijs
- 3 st. kruidnagel
- 5 st. koriander (zaadjes)
- 3 cm gember (in plakjes)
- Olijfolie
Toppings
- 2 st. biefstuk
- 125 gr rijstnoedels
- 125 gr taugé
- 3 st. lente ui
- 1 chilipeper
- Handje verse koriander
- Olijfolie
- Klontje roomboter
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de bouillon. Bak de specerijen en de gember kort aan in wat olijfolie. Voeg de rundvleesbouillon, de vissaus en het sap van een halve limoen toe en laat dit 15 minuten trekken. Als je het traditioneel wilt doen, trek je zelf een bouillon van rundvlees (botten) en laat je deze minimaal 2 uur trekken. Breng de Pho eventueel verder op smaak met peper en zout.
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen, dep ze droog en breng ze op smaak met peper en zout. Verhit een klontje boter en wat olijfolie in een koekenpan. Bak het vlees op een hoge temperatuur rondom aan. Laat het vlees vervolgnes op een lage stand garen totdat het de juiste temperatuur heeft bereikt (52 graden = rare).
Haal het uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees vlak voor serveren in dunne plakjes.
Zeef de specerijen uit de bouillon. Voeg de rijstnoedels toe en kook deze kort in de bouillon.
Verdeel de Vietnamese Pho en de noedels over 4 kommen. Verdeel de plakjes biefstuk en een klein handje taugé over de soep. Garneer de soep met ringetjes lente ui, chili peper en wat verse koriander.
Serveer meteen.



Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in