
Vichysoisse
Vichysoisse is een lekkere dikke soep, gemaakt van aardappel en prei. De aardappelprei soep is een echte Franse klassieker en wordt meestal koud geserveerd. Deze groente combinatie wordt ook heel vaak warm gegeten. Onze versie is iets minder klassiek want we voegen ansjovis toe. Dit kun je heel goed gebruiken wanneer je een gerecht wat meer smaak wilt meegeven. In plaats van zout bijvoorbeeld. Het voordeel is dat de ansjovis helemaal wegsmelt en er een lekkere zoutige smaak overblijft die helemaal niet visserig is zoals sommige mensen denken. En als topping maakten we een salsa Verde. In de basis dus klassiek, de uitvoering iets minder. Maar zeker niet minder lekker. Kijk hier voor een meer klassieke preisoep met aardappel.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 3 st prei
- 200 gr kruimige aardappelen
- 1 ui
- 750 ml groentebouillon
- 1 blikje ansjovis
- 1 el kappertjes
- 1 el witte wijnazijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de preien in ringen en snipper de ui fijn. Doe de olijfolie in de pan en voeg de helft van de ansjovis toe. Voeg de prei en ui toe en bak op laag vuur totdat je de ansjovis niet meer ziet en is opgelost in saus.
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Voeg toe aan het preimengsel. Bak 1-2 minuten mee. Voeg dan de groentebouillon toe en laat dit 20 minuten op een laag vuur pruttelen.
Pureer de preisoep met de staafmixer en breng op smaak met flink wat peper en zout.
Snijd de rest van de ansjovis fijn. Hak de peterselie en kappertjes en meng met de ansjovis. Voeg olijfolie en witte wijnazijn toe. Schep de vichyssoise in de kommen en doe op elke kom een flinke eetlepel eetlepel van het ansjovismengsel.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan