preisoep

Vichysoisse

Vichysoisse is een lekkere dikke soep, gemaakt van aardappel en prei. De aardappelprei soep is een echte Franse klassieker en wordt meestal koud geserveerd. Deze groente combinatie wordt ook heel vaak warm gegeten. Onze versie is iets minder klassiek want we voegen ansjovis toe. Dit kun je heel goed gebruiken wanneer je een gerecht wat meer smaak wilt meegeven. In plaats van zout bijvoorbeeld. Het voordeel is dat de ansjovis helemaal wegsmelt en er een lekkere zoutige smaak overblijft die helemaal niet visserig is zoals sommige mensen denken. En als topping maakten we een salsa Verde. In de basis dus klassiek, de uitvoering iets minder. Maar zeker niet minder lekker. Kijk hier voor een meer klassieke preisoep met aardappel.

preisoep
Vichysoisse

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 st prei
  • 200 gr kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 el kappertjes
  • 1 el witte wijnazijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de preien in ringen en snipper de ui fijn. Doe de olijfolie in de pan en voeg de helft van de ansjovis toe. Voeg de prei en ui toe en bak op laag vuur totdat je de ansjovis niet meer ziet en is opgelost in saus.

  2. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Voeg toe aan het preimengsel. Bak 1-2 minuten mee. Voeg dan de groentebouillon toe en laat dit 20 minuten op een laag vuur pruttelen.

  3. Pureer de preisoep met de staafmixer en breng op smaak met flink wat peper en zout.

  4. Snijd de rest van de ansjovis fijn. Hak de peterselie en kappertjes en meng met de ansjovis. Voeg olijfolie en witte wijnazijn toe. Schep de vichyssoise in de kommen en doe op elke kom een flinke eetlepel eetlepel van het ansjovismengsel.

preisoep
preisoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in