Verse ravioli met groene asperges
Vorige week heb ik jullie in een blog en vlog mijn bezoekje aan de Pastafabriek laten zien. Heb je dat gemist? Dan zeker even lezen, want het is pure ambacht wat hier gebeurt. Ter plekke zag ik hoe er verse ravioli en andere pasta gemaakt werd. Eerst wordt er pastadeeg gemaakt van bloem, eieren en een klein beetje water. Dit wordt gekneed en uitgerold. De vulling bestaat ook enkel uit pure ingrediënten en wordt dagelijks vers bereid. Ik zeg zelf altijd dat je met een handvol goede ingrediënten verder niet zoveel nodig hebt, nou dat geldt voor dit ravioli recept zeker.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr verse ravioli (met aardappel, doperwt en peterselie)
- 100 gr Noordzee garnalen
- 300 gr spinazie
- 500 gr groene asperges
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 citroen
- 40 gr peterselie
- 240 gr roomboter
- 8 el witte balsamico azijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Snijd het uiteinde van de groene asperges en snijd ze in de lengte doormidden.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, de groene asperges en 4 el water toe. Roerbak de asperges in 8 tot 10 minuten gaar.
Kook de verse ravioli in 4 – 6 minuten gaar in ruim water met zout. Het water moet naar de Noordzee smaken.
Maak nu de beurre blanc saus. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Doe het citroensap met de balsamico azijn en de gesnipperde sjalotjes in een steelpan. Zet dit op het vuur en breng het aan de kook. Laat het inkoken totdat er ongeveer 4 el vocht overblijft. Zeef het mengsel en doe het terug in de pan. Doe de boter in de pan en plaats deze terug op het vuur, totdat alle boter gesmolten is.
Blancheer de spinazie en de peterselie in 10 seconden gaar in ruim water met zout. Heb je een kokend waterkraan, dan kan je de spinazie en peterselie ook in een vergiet doen en afspoelen onder kokend water. Pureer dit glad en breng het op smaak met 4 el olijfolie en peper en zout.
Maak nu het bord op. Doe de beurre blanc in een diep bord en verdeel een paar el van de spinaziepuree hier bovenop. Verdeel de verse ravioli over de spinazie. Verdeel hierover de groene asperges en de garnalen. Garneer het gerecht met wat citroenrasp.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in