fbpx
Menu

Verse ravioli met groene asperges en beurre blanc

Vorige week heb ik jullie in een blog en vlog mijn bezoekje aan de Pastafabriek laten zien. Heb je dat gemist? Dan zeker even lezen, want het is pure ambacht wat hier gebeurt. Ter plekke zag ik hoe er verse ravioli en andere pasta gemaakt werd. Eerst wordt er pastadeeg gemaakt van bloem, eieren en een klein beetje water. Dit wordt gekneed en uitgerold. De vulling bestaat ook enkel uit pure ingrediënten en wordt dagelijks vers bereid. Ik zeg zelf altijd dat je met een handvol goede ingrediënten verder niet zoveel nodig hebt, nou deze ravioli is nou zo’n typisch product. Supervers, van pure ingrediënten gemaakt en zonder zooi. Daar houd ik van!

HelloFresh is altijd op zoek naar de beste en meest verse ingrediënten en haalt deze het liefst zo dichtbij mogelijk. Deze pasta wordt in Amsterdam gemaakt en de groente komt ook voor het grootste gedeelte uit eigen land.

De volgende dag in huis

De pasta wordt in de ochtend gemaakt en de volgende dag had ik het al in mijn HelloFresh box in huis. HelloFresh is altijd op zoek naar de beste en meest verse ingrediënten en haalt deze het liefst van zo dichtbij mogelijk. Deze pasta wordt in Amsterdam gemaakt en de groente komt ook voor het grootste gedeelte uit eigen land. Ik ben ook bij een groente teler geweest, maar dat lezen jullie volgende week. Ze maken deze belofte dus ook echt waar! Ik ken HelloFresh al vanaf het begin, toen nam ik op Taste een proefzakje mee. De kwaliteit was toen al goed (was toevallig ook een gerecht met groene asperges) en dat is het nu nog steeds. Alles is vers en lekker! En wat mij opvalt is dat de gerechten lekker veel groente bevatten. Dit recept is een wat luxer recept (premium), maar niet perse ingewikkeld. Het vergt alleen iets meer handelingen. Wel een gerecht wat je ook prima kan serveren tijdens een etentje met vrienden. Zo kan je alle kanten op met HelloFresh, premium recepten voor feestjes en quick en easy recepten voor doordeweekse dagen.

Flexibel

Ik vind deze maaltijdbox ideaal voor drukke gezinnen. Je hoeft niet na te denken over wat je gaat eten en je hoeft ook niet zoveel boodschappen te doen. De ingrediënten worden in de juiste hoeveelheid bij jou thuis bezorgd, of je nu voor 2, 3, 4, 5 of 6 personen kookt. Handig toch? Je kan zelf kiezen wat je wil eten, iedere week lanceert HelloFresh weer een nieuw menu en daaruit kan je 3, 4 of 5 gerechten kiezen. En komt het een weekje niet uit, dan pauzeer je gewoon je abonnement. Dit gaat heel gemakkelijk in de app. Net als stopzetten trouwens, je zit dus nergens aan vast.  Ik heb nu al regelmatig een box gebruikt, Annika eet zelfs iedere week HelloFresh en het is gewoon lekker, vers en van goede kwaliteit. Daarnaast kom je zo ook nog in aanmerking met producten die je zelf niet zo snel zou kopen. Zoals deze verse ravioli van de Pastafabriek bijvoorbeeld, die kan je niet kopen in de supermarkt, maar wel proeven in de box.

 

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr verse ravioli (met aardappel, doperwt en peterselie)
  • 100 gr Noordzee garnalen
  • 300 gr spinazie
  • 500 gr groene asperges
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 40 gr peterselie
  • 240 gr roomboter
  • 8 el witte balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Snijd het uiteinde van de groene asperges en snijd ze in de lengte doormidden.

  2. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, de groene asperges en 4 el water toe. Roerbak de asperges in 8 tot 10 minuten gaar.

  3. Kook de verse ravioli in 4 – 6 minuten gaar in ruim water met zout. Het water moet naar de Noordzee smaken.

  4. Maak nu de beurre blanc saus. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Doe het citroensap met de balsamico azijn en de gesnipperde sjalotjes in een steelpan. Zet dit op het vuur en breng het aan de kook. Laat het inkoken totdat er ongeveer 4 el vocht overblijft. Zeef het mengsel en doe het terug in de pan. Doe de boter in de pan en plaats deze terug op het vuur, totdat alle boter gesmolten is.

  5. Blancheer de spinazie en de peterselie in 10 seconden gaar in ruim water met zout. Heb je een kokend waterkraan, dan kan je de spinazie en peterselie ook in een vergiet doen en afspoelen onder kokend water. Pureer dit glad en breng het op smaak met 4 el olijfolie en peper en zout.

  6. Maak nu het bord op. Doe de beurre blanc in een diep bord en verdeel een paar el van de spinaziepuree hier bovenop. Verdeel de verse ravioli over de spinazie. Verdeel hierover de groene asperges en de garnalen. Garneer het gerecht met wat citroenrasp.

Dit bericht is in samenwerking met HelloFresh, lees mijn disclaimer.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Ton Verstraaten
    12 juni 2019 om 13:54

    Hallo Pauline, kan je even controleren of de hoeveelheid boter wel klopt! 240 gr. lijkt me rijkelijk veel. Groeten, Tpm

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 juni 2019 om 14:24

    Yes dat klopt. Maar je kan altijd minder gebruiken natuurlijk.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen