Gegrilde vijgen met Parmaham en Geitenkaas

Gegrilde vijgen met Parmaham en Geitenkaas

Verse vijgen zijn echt zo ontzettend lekker en ze liggen nu volop in de winkels! Je kan gegrilde vijgen goed gebruiken in nagerechten en zoete baksels, maar ook als voorgerecht zijn ze heerlijk. Het zoute van de ham combineert goed met het zoete van de vijg en het zure van de Balsamico… Ik grill de vijgen in de oven, maar dit hoeft niet perse. Je kunt ze ook gewoon koud eten. Ik vind het zelf wel lekker als de kaas iets smelt en daarom stop ik ze even kort in de oven.

Ik vulde mijn vijg met zachte geitenkaas. Je kunt dit eventueel ook vervangen voor ricotta, mozzarella of blauwe kaas. De combinatie met kaas is heel erg lekker. En het leuke van dit gerechtje is dat het er heel chique uitziet, maar echt maar een paar tellen werk kost. En eerlijk is eerlijk, daar houden we toch allemaal van.

Ingredienten per persoon
1 verse vijg
2 plakjes Parmaham
25 gr zachte geitenkaas
1 el balsamico azijn

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

Was de vijgen en snij ze van bovenaf kruislings in. Snij niet te ver door.

Verdeel de geitenkaas over de holte van de vijg. Het hoeft allemaal niet zo precies.

Wikkel de Parmaham om de vijg heen.

Gril de vijgen 5 tot 10 minuten in de oven. Let erop dat de Parmaham niet aanbrandt. Dek het eventueel af met wat aluminiumfolie.

Het gaat erom dat hij warm is. Want dan zijn de smaken het allerlekkerste.

Besprenkel de gegrilde vijgen nog een beetje met balsamico en geniet er van!

gegrilde vijgen

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (14 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Geitenkaas Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in