
Vegetarische wraps
We zijn fan van de Mexicaanse keuken. Burrito’s met gehakt, quesadilla’s met groente, geroosterde maïskolven, enchilada’s met pulled chicken of vegetarische wraps , we love it all. Regelmatig wordt er hier een Mexicaanse fiësta gehouden en dan wordt alles uit de kast (lees op tafel) getoverd. Vaak maken we verschillende vullingen zoals met kip, gehakt en een vegetarische variant. Daarbij serveren we dan harde taco’s, zachte tortilla’s en lekkere bijgerechten zoals guacamole en Mexicaanse rijst. De vega wraps zijn gevuld met bloemkool. Klinkt misschien gek, maar is echt heel lekker. Probeer het zelf.
Jarenlang was de Italiaanse keuken mijn favoriet. Maar deze heeft nu toch al een tijdje plaatsgemaakt voor de Mexicaanse.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 8 kleine tortilla's
- 600 gr bloemkool
- 150 gr gesneden rode kool
- 200 gr kidneybonen (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 + 1 el taco kruiden
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- Zout
- Olijfolie
Lekker met
- Guacamole
- Zure room
- Geraspte cheddar
- Koriander (of peterselie)
Zo maak je het
Snijd de bloemkool in roosjes. Meng deze met de tacokruiden, wat zout, 1 teentje gehakte knoflook en olijfolie en leg op een bakplaatje. Rooster de bloemkool in 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en een el taco kruiden toe en verwarm de saus goed. Voeg de uitgelekte (en omgespoelde) kidneybonen en de geroosterde bloemkool toe en roer even om.
Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of op de grill.
Neem een tortilla, vul deze met een beetje gesneden rode kool. Verdeel wat van de bloemkool hieroverheen. Garneer de vegetarische wraps met guacamole, zure room en geraspte cheddar. Voeg naar wens nog wat gehakte koriander of peterselie toe.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan