taco's tinga

Vegetarische wraps

We zijn fan van de Mexicaanse keuken. Burrito’s met gehakt, quesadilla’s met groente, geroosterde maïskolven, enchilada’s met pulled chicken of vegetarische wraps , we love it all. Regelmatig wordt er hier een Mexicaanse fiësta gehouden en dan wordt alles uit de kast (lees op tafel) getoverd. Vaak maken we verschillende vullingen zoals met kip, gehakt en een vegetarische variant. Daarbij serveren we dan harde taco’s, zachte tortilla’s en lekkere bijgerechten zoals guacamole en Mexicaanse rijst. De vega wraps zijn gevuld met bloemkool. Klinkt misschien gek, maar is echt heel lekker. Probeer het zelf.

Jarenlang was de Italiaanse keuken mijn favoriet. Maar deze heeft nu toch al een tijdje plaatsgemaakt voor de Mexicaanse.

Pauline

Ingrediënt avocado
taco's tinga
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 kleine tortilla's
  • 600 gr bloemkool
  • 150 gr gesneden rode kool
  • 200 gr kidneybonen (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 + 1 el taco kruiden
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • Zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Guacamole
  • Zure room
  • Geraspte cheddar
  • Koriander (of peterselie)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng deze met de tacokruiden, wat zout, 1 teentje gehakte knoflook en olijfolie en leg op een bakplaatje. Rooster de bloemkool in 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de  tomatenblokjes en een el taco kruiden toe en verwarm de saus goed. Voeg de uitgelekte (en omgespoelde) kidneybonen en de geroosterde bloemkool toe en roer even om.

  3. Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of op de grill.

  4. Neem een tortilla, vul deze met een beetje gesneden rode kool. Verdeel wat van de bloemkool hieroverheen. Garneer de vegetarische wraps met guacamole, zure room en geraspte cheddar. Voeg naar wens nog wat gehakte koriander of peterselie toe.

vegetarische wraps
taco's met bloemkool

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.