Vegetarische traybake met aubergine

Vegetarische traybake met aubergine

Met deze smaakvolle vegetarische traybake nemen we opnieuw een duik in de Aziatische keuken. Een vega ovenschotel vol verse ingrediënten die perfect bij elkaar passen: aubergines en tofu, miso en bimi, honing en sojasaus, bosui en sesamzaadjes. Het geheel maken we af met geurige Thaise basilicum. Wie mist er vlees? Niemand!

Een vleugje traditie in deze vegetarische traybake

Voor die authentieke Aziatische smaakbeleving, voegen we KIKKOMAN sojasaus toe aan dit gerecht. Met zijn diepe umami-smaak en perfecte balans van hartig en zout, geeft deze traditionele saus een verrukkelijke dimensie aan deze vegetarische traybake. Kies voor de klassieke variant met de rode dop voor die onmiskenbare, verfijnde smaak die je Oosterse gerechten naar een hoger niveau tilt.

Vegetarische traybake met aubergine
Vegetarische traybake met aubergine

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 375 gr tofu (1 verpakking )
  • 4 aubergines
  • 200 gr bimi
  • 4 bosui
  • 2 takjes Thaise basilicum
  • 4,5 el KIKKOMAN sojasaus (rode dop)
  • 3 el misopasta
  • 6 el honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Klop in een kommetje de miso los met de sojasaus en roer daarna de honing er door. Halveer de aubergines over de lengte, snijd het vruchtvlees kruislings in. Besmeer de aubergines met het soja miso-sojasausmengsel.

    Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Snijd eventueel dikke bimi stronken in de lengte door de helft. Hussel de tofublokjes en bimi door de rest van het miso-sojasausmengsel. 

  3. Leg de aubergines naast elkaar op de bakplaat en bak in 35-40 minuten zacht en goudbruin. Leg de laatste 15 minuten de bimi en blokjes tofu erbij. Snijd de bosui in ringetjes en strooi samen met de sesamzaadjes over de groenten. Garneer de vegetarische traybake met de verse Thaise basilicum. 

Vegetarische traybake met aubergine
Vegetarische traybake met aubergine

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (14 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Ovenschotel Aubergine Aziatische recepten Gezonde recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in