Vegetarische wraps
We zijn fan van de Mexicaanse keuken. Burrito’s met gehakt, quesadilla’s met groente, geroosterde maïskolven, enchilada’s met pulled chicken of vegetarische wraps , we love it all. Regelmatig wordt er hier een Mexicaanse fiësta gehouden en dan wordt alles uit de kast (lees op tafel) getoverd. Vaak maken we verschillende vullingen zoals met kip, gehakt en een vegetarische variant. Daarbij serveren we dan harde taco’s, zachte tortilla’s en lekkere bijgerechten zoals guacamole en Mexicaanse rijst. De vega wraps zijn gevuld met bloemkool. Klinkt misschien gek, maar is echt heel lekker. Probeer het zelf.
Jarenlang was de Italiaanse keuken mijn favoriet. Maar deze heeft nu toch al een tijdje plaatsgemaakt voor de Mexicaanse.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kleine tortilla's
- 600 gr bloemkool
- 150 gr gesneden rode kool
- 200 gr kidneybonen (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 + 1 el taco kruiden
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- Zout
- Olijfolie
Lekker met
- Guacamole
- Zure room
- Geraspte cheddar
- Koriander (of peterselie)
Zo maak je het
Snijd de bloemkool in roosjes. Meng deze met de tacokruiden, wat zout, 1 teentje gehakte knoflook en olijfolie en leg op een bakplaatje. Rooster de bloemkool in 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en een el taco kruiden toe en verwarm de saus goed. Voeg de uitgelekte (en omgespoelde) kidneybonen en de geroosterde bloemkool toe en roer even om.
Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of op de grill.
Neem een tortilla, vul deze met een beetje gesneden rode kool. Verdeel wat van de bloemkool hieroverheen. Garneer de vegetarische wraps met guacamole, zure room en geraspte cheddar. Voeg naar wens nog wat gehakte koriander of peterselie toe.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.