Menu

Vegetarische taco’s Tinga met bloemkool

Jarenlang was de Italiaanse keuken mijn favoriet. Maar deze heeft nu toch al een tijdje plaatsgemaakt voor de Mexicaanse. Burrito’s met gehakt, quesadilla’s met groente, geroosterde maïskolven, enchilada’s met pulled chicken of vegetarische taco’s, ik houd er zo van. Ik kende eigenlijk alleen de verwesterde Mexicaanse keuken. Annika heeft door Mexico gereisd en proefde daar het echte Mexico. Dat is net even anders, meer in balans. Een taco betekent daar ook niet de harde schelp die wij kennen, maar een gevulde tortilla, een zachte dus. Van Taco’s Tinga had ik tot voor kort ook nog nooit gehoord. Jij wel?

Jarenlang was de Italiaanse keuken mijn favoriet. Maar deze heeft nu toch al een tijdje plaatsgemaakt voor de Mexicaanse.

Taco's Tinga

Tinga betekent letterlijk stoofpot. Maar het recept voor deze vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool is niet gestoofd. Je hoeft er dus ook niet uren op te wachten, het is zo klaar. Onmiskenbaar voor de tinga saus is de chipotle peper (ik ben al jaren fan). Chipotle is een pittige gerookte Jalapeñopeper en dit geeft enorm veel smaak aan een gerecht. Jaren geleden nam ik al een potje mee uit Amerika maar je kan het nu ook in Nederland goed krijgen. Deze Taco’s Tinga maak ik met de kruidenpasta van Fairtrade Original, mijn favoriet als het om kruidenpasta’s gaat. Ze zijn namelijk echt puur, zonder kunstmatige toevoegingen en ze smaken naar de oorsprong. Want naast deze Mexicaanse pasta’s (je hebt ook een variant voor enchilada’s met groene of rode salsa, picadillo, of voor barbacaoa) hebben ze ook Aziatische currypasta’s en Marokkaanse kruidenmengsels, allemaal afkomstig uit de desbetreffende landen.

Proef Mexico

Terug naar de oorsprong dus. Fairtrade Original ging voor deze lijn met Mexicaanse kruidenpasta’s op zoek naar de plek waar deze smaakmakers (jalapeño, chipotle, tomatillo’s, serranopeper, maïs, avocado’s etc) groeien. Deze lokale ingrediënten worden geproduceerd door 12 kleinschalige groente- en kruidenboeren in Huasca de Ocampo. Ze hadden wel de mogelijkheden om meer te verbouwen, maar niet een plek waar het verkocht zou kunnen worden. Dankzij Fairtrade Original nu wel, de producten worden o.a. bij Jumbo verkocht. Het leuke is dat de pasta’s dus daadwerkelijk in Mexico gemaakt worden. Ik maakte er vegetarische taco’s mee met geroosterde bloemkool. Een lekker pittig receptje, maar door de avocado, kaas en zure room, helemaal in balans. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

Lekker met

  • Guacamole
  • Zure room
  • Geraspte cheddar
  • Koriander (of peterselie)

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng deze met zout en olijfolie en leg op een bakplaatje. Rooster de bloemkool in 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de kruidenpasta voor Taco’s Ting, het water en de tomatenblokjes toe en verwarm de saus goed. Voeg de uitgelekte (en omgespoelde) kidneybonen en de bloemkool toe en roer even om.

  3. Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of op de grill.

  4. Neem een tortilla, vul deze met een beetje gesneden rode kool. Verdeel wat van de bloemkool hieroverheen. Garneer de vegetarische taco’s met guacamole, zure room en geraspte cheddar. En voeg naar wens nog wat gehakte koriander of peterselie toe.

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST