vegetarische soep

Vegetarische soep met orzo

Vandaag een lekker goed gevulde vegetarische soep. Deze soep is echt een gemakkelijke maaltijdsoep, in 30 minuten klaar en perfect om er eens lekker veel van te maken en die de volgende dag tijdens de lunch weer op te warmen. Het recept is voor 4 personen, maar verdubbel de hoeveelheid ingrediënten gerust. Omdat de orzo bij het opwarmen steeds zachter wordt kun je die ook weglaten en pas toevoegen wanneer je de soep opwarmt. Bij de vegetarische soep serveer je een pesto, dat kan er eentje uit de winkel zijn of maak de pesto zelf: pesto recept.
vegetarische soep
vegetarische soep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 2 courgettes
  • 200 gr doperwten (verse)
  • 5 takjes peterselie
  • 200 gr orzo
  • 2 ltr groentenbouillon
  • 4 el pesto
  • olijfolie
  • zout en peper
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en snijd de ui fijn. Maak de wortel schoon, snijd in plakjes en halveer ze daarna. Snijd de courgettes in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en hak de steeltjes zo fijn mogelijk. Bewaar de blaadjes voor garnering.

  2. Verhit olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en wortel toe aan de pan en bak in 2-3 minuten tot de ui goudbruin is. Voeg de courgette en fijngesneden peterselie takjes toe en bak al omscheppend 3-4 minuten tot de courgette een kleurtje krijgt. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Schenk de bouillon in de pan en laat 12 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg de orzo en doperwten toe (gebruik je diepvriesdoperwten? voeg ze dan pas 3 minuten voor het einde toe) en kook ze in 10 minuten gaar.

  4. Verdeel de soep over de borden. Schep in elk bord een flinke eetlepel pesto en garneer met de achtergehouden peterselieblaadjes. Lekker met knapperig brood.

vegetarische soep
vegetarische soep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in