
Vegetarische soep met orzo



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 2 courgettes
- 200 gr doperwten (verse)
- 5 takjes peterselie
- 200 gr orzo
- 2 ltr groentenbouillon
- 4 el pesto
- olijfolie
- zout en peper
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en snijd de ui fijn. Maak de wortel schoon, snijd in plakjes en halveer ze daarna. Snijd de courgettes in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en hak de steeltjes zo fijn mogelijk. Bewaar de blaadjes voor garnering.
Verhit olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en wortel toe aan de pan en bak in 2-3 minuten tot de ui goudbruin is. Voeg de courgette en fijngesneden peterselie takjes toe en bak al omscheppend 3-4 minuten tot de courgette een kleurtje krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de bouillon in de pan en laat 12 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg de orzo en doperwten toe (gebruik je diepvriesdoperwten? voeg ze dan pas 3 minuten voor het einde toe) en kook ze in 10 minuten gaar.
Verdeel de soep over de borden. Schep in elk bord een flinke eetlepel pesto en garneer met de achtergehouden peterselieblaadjes. Lekker met knapperig brood.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in