
Vegetarische soep met orzo



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 pers.
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 2 courgettes
- 200 gr doperwten (verse)
- 5 takjes peterselie
- 200 gr orzo
- 2 ltr groentenbouillon
- 4 el pesto
- olijfolie
- zout en peper
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en snijd de ui fijn. Maak de wortel schoon, snijd in plakjes en halveer ze daarna. Snijd de courgettes in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en hak de steeltjes zo fijn mogelijk. Bewaar de blaadjes voor garnering.
Verhit olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en wortel toe aan de pan en bak in 2-3 minuten tot de ui goudbruin is. Voeg de courgette en fijngesneden peterselie takjes toe en bak al omscheppend 3-4 minuten tot de courgette een kleurtje krijgt. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de bouillon in de pan en laat 12 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg de orzo en doperwten toe (gebruik je diepvriesdoperwten? voeg ze dan pas 3 minuten voor het einde toe) en kook ze in 10 minuten gaar.
Verdeel de soep over de borden. Schep in elk bord een flinke eetlepel pesto en garneer met de achtergehouden peterselieblaadjes. Lekker met knapperig brood.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan