Vegetarische pastasalade met Halloumi
Zijn bij jou thuis pastasalade’s ook favoriet? Maak dan ook eens deze vegetarische pastasalade van orrecchiete pasta en lekkere zoete honey glazed halloumi. Voor de pastasalade maak je een lekkere snelle dressing met olijven, citroensap, dille, peterselie en olijfolie. Meng de dressing door de pasta terwijl deze nog warm is, zo neemt de pasta de smaak van de dressing extra goed op. Wij gebruiken de halloumi van DODONI. Halloumi is dé kaas om te grillen, hij blijft super stevig en krijgt door het grillen een heerlijke smaak. Dep de halloumi voor het grillen een beetje droog met keukenpapier, bestrijk met honing en grill er van die mooie grillstreepjes op! Deze salade is heel lekker met platbrood, wil je die zelf maken? Hier vind je het recept: zelf naanbrood maken
Mediterraans genieten!
Ben jij het type ‘snel een boterham naar binnen proppen’ of hou je ook van uitgebreid lunchen? Deze vegetarische pastasalade is het beste van beide werelden. Het is namelijk snel klaar, maar perfect voor een uitgebreide lunch met vrienden. Dek de tafel mooi, zet deze heerlijke salade op tafel, lekkere drankjes en eventueel wat vers brood erbij, genieten! Voor de pastasalade gebruiken we Halloumi van DODONI. Dit is simpelweg de lekkerste en 100% Cypriotisch. En dat proef je! De halloumi wordt volgens een traditioneel recept gemaakt van koeien- schapen- en geitenmelk. Dit gebeurt allemaal op het mooie eiland Cyprus, waar halloumi oorspronkelijk vandaan komt. De Grieken hebben wat ons betreft het genieten uitgevonden en weten dus als geen ander hoe je heerlijke, authentieke producten maakt. Proef het en ervaar het zelf! Je koopt DODONI Halloumi bij de Albert Heijn.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr orechiette pasta
- 2 rode uien
- 1 komkommer
- 4-5 tomaten
- 14 gram dille
- 3 takjes peterselie
- 1 citroen
- 50 + 20 gr zwarte olijven zonder pit
- 2 el gedroogde oregano
- 2 plakken DODONI halloumi (van 225 gram )
- 4 el honing
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de orecciette zoals aangegeven op de verpakking. Haal de schil van de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Maak de komkommer schoon en hak in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes.
Hak de dille, peterselieblaadjes en 50 gram olijven fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg 90 ml olijfolie en sap van 1 citroen toe en hak opnieuw tot een gladde dressing. Breng verder op smaak met peper en zout.
Giet de pasta door een vergiet, schep over in een saladeschaal en schenk de citroendressing en oregano er door. Laat verder afkoelen en meng daarna de tomaten, komkommer, rest van de olijven en rode ui er door.
Snijd de halloumi in plakken van 0,5 centimeter dik. Dep ze met een stukje keukenpapier droog. Bestrijk de DODONI halloumi royaal aan beide zijden met honing. Grill ze in een hete grillpan. Keer ze om en bestrijk opnieuw. Leg de halloumi op de salade. Serveer eventueel met platbrood.
Dit bericht is in samenwerking met DODONI. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in