Vegetarische pastasalade

Vegetarische pastasalade met Halloumi

Zijn bij jou thuis pastasalade’s ook favoriet? Maak dan ook eens deze vegetarische pastasalade van orrecchiete pasta en lekkere zoete honey glazed halloumi. Voor de pastasalade maak je een lekkere snelle dressing met olijven, citroensap, dille, peterselie en olijfolie. Meng de dressing door de pasta terwijl deze nog warm is, zo neemt de pasta de smaak van de dressing extra goed op

Halloumi is dé kaas om te grillen, hij blijft super stevig en krijgt door het grillen een heerlijke smaak. Dep de halloumi voor het grillen een beetje droog met keukenpapier, bestrijk met honing en grill er van die mooie grillstreepjes op! Deze salade is heel lekker met platbrood, wil je die zelf maken? Hier vind je het recept: zelf naanbrood maken

Mediterraans genieten!

Ben jij het type ‘snel een boterham naar binnen proppen’ of hou je ook van uitgebreid lunchen? Deze vegetarische pastasalade is het beste van beide werelden. Het is namelijk snel klaar, maar perfect voor een uitgebreide lunch met vrienden. Dek de tafel mooi, zet deze heerlijke salade op tafel, lekkere drankjes en eventueel wat vers brood erbij, genieten!

Vegetarische pastasalade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr orechiette pasta
  • 2 rode uien
  • 1 komkommer
  • 4-5 tomaten
  • 14 gram dille
  • 3 takjes peterselie
  • 1 citroen
  • 50 + 20 gr zwarte olijven zonder pit
  • 2 el gedroogde oregano
  • 225 gram halloumi
  • 4 el honing
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de orecciette zoals aangegeven op de verpakking. Haal de schil van de rode uien en snijd ze in dunne ringen. Maak de komkommer schoon en hak in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes.

  2. Hak de dille, peterselieblaadjes en 50 gram olijven fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg 90 ml olijfolie en sap van 1 citroen toe en hak opnieuw tot een gladde dressing. Breng verder op smaak met peper en zout.

  3. Giet de pasta door een vergiet, schep over in een saladeschaal en schenk de citroendressing en oregano er door. Laat verder afkoelen en meng daarna de tomaten, komkommer, rest van de olijven en rode ui er door.

  4. Snijd de halloumi in plakken van 0,5 centimeter dik. Dep ze met een stukje keukenpapier droog. Bestrijk de halloumi royaal aan beide zijden met honing. Grill ze in een hete grillpan. Keer ze om en bestrijk opnieuw. Leg de halloumi op de salade. Serveer eventueel met platbrood.

Vegetarische pastasalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.