Vegetarische nachoschotel
Dit vegetarische nachoschotel recept is bedoelt als borrelhapje, maar kun je ook eens maken wanneer je een wrap eet en daarbij iets extra’s op tafel wilt zetten. Misschien kijk je een beetje op tegen zo’n hele schaal gevuld met vegetarische nacho’s of chips en gesmolten kaas. Laten we eerlijk zijn het is natuurlijk heerlijk maar wanneer je nog wat andere hapjes wilt maken, of met zijn tweetjes bent (of iets lekkers voor jezelf wil maken) is misschien wat veel. De oplossing is dat je niet perse zo’n hele grote nachoschotel hoeft te maken met vegetarische nacho’s, het kan ook prima in een eenpersoonsschaaltje. Let er dan wel op dat de schaaltjes die je gebruikt in de oven kunnen. De twist in dit recept is dat je geen gewone nacho’s gebruikt maar groentechips. Verder maak je eerst een pittige salsa van stukjes gebakken paprika en een salsasaus. En tot slot hebben we ook nog de kaas, die je normaal over een nachoschotel strooit, vervangen door een feta crème. Genoeg redenen dus om een keertje deze nachoschotel zonder gehakt te maken! Houd je van pittig? Voeg dan aan het paprikamengsel een in ringetjes gesneden rode peper toe of gebruik een pittige salsa.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 200 gr groentechips
- 2 paprika's (bijvoorbeeld 1 rode en 1 gele)
- 3 takjes koriander
- 220 ml salsa (mild )
- 125 ml crème fraîche
- 100 gr feta
- 1 el zonnebloemolie
Lekker met
- guacamole
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht).
Doe de feta en crème fraîche in het hakmolentje van de staafmixer en pulseer tot er een gladde crème ontstaat.
Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in stukjes van 2 centimeter.
Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak de stukjes paprika voor 2-3 minuten tot ze een mooi bruin kleurtje krijgen. Voeg de salsa toe en bak nog eens 2 minuten mee.
Doe de groentechips in een ovenschaal, verdeel de gebakken stukjes paprika en salsa over de groentechips en schep de feta crème fraîche er over. Zet 20 minuten in de oven tot de crème fraîche een beetje bruin begint te kleuren. Serveer wanneer het nog warm is en garneer met blaadjes verse koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in