Menu
Vegetarische-hartige-taart-UPK-21-04-BLOGPOST-APRIL-MEI-678.jpg

Vegetarische hartige taart met groene asperges

Deze vegetarische hartige taart maak je van knapperig bladerdeeg en vul je daarna met lekker veel groene groenten! Voor het maken van de bodem gebruik je het liefste een taartvorm met een losse bodem. Je kunt dan de bodem omhoog duwen zodat je heel gemakkelijk de bladerdeegbodem uit de vorm haalt. Maar je kunt natuurlijk ook een springvorm gebruiken. Wij bakken zo’n bodem altijd eerst even voor in de bodem. Zo zorg je er voor dat je geen kleffe ongare bodem hebt, dat is eigenlijk niet zo lekker en ook niet hoe bladerdeeg bedoelt is. Leg de bladerdeeg dus in de taartvorm, bekleed met bakpapier en gebruik een nepvulling (blinde vulling) om de bodem eerst af te bakken. Je kunt voor die vulling droge bonen of ongekookte rijst gebruiken (let er wel op dat je ongekookte droge producten gebruikt). Wanneer de bodem lekker krokant uit de oven komt kun je hem vullen met groene asperges en de gebakken stukjes courgette. Om de vegetarische quiche extra mooi te maken gebruikten wij naast gewone groene asperges ook aspergetips.  Overgiet met een mengsel van eieren en slagroom en verdeel de doperwten over de taart. Deze vegetarische taart is heel lekker met geitenkaas, als variant kun je ook eens roquefort, brie of mozzarella gebruiken. Zet de taart in de oven en bak de vulling gaar. Garneer met een flinke hand knapperige rucola en rasp er wat citroenrasp over (dat maakt de taart helemaal af). Geschikt om zowel warm als koud te eten (dus ook leuk voor een feestje, verjaardag, bbq).

voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren (middelgroot )
  • 350 gr groene asperges (+ eventueel een handje asperge tips )
  • 1 courgette
  • 150 gr verse doperwten
  • 100 gr rucola
  • 1 citroen
  • 150 gr geitenkaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

  • taartvorm van 22 cm, ingevet met boter

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Vet een taartvorm (of springvorm) in met boter. Bekleed met het bladerdeeg en snijd het te veel aan bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem, leg er een stukje bakpapier in en vul met ongekookte rijst of ongekookte bonen om de bodem eerst blind te bakken. Op deze manier heb je straks een lekker knapperige bodem en een zachte vulling. Zet de bodem 20 minuten in de oven.

  3. Klop in een mengkom de eieren samen met de slagroom los. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de courgette in blokjes en de snijd de onderste stukjes van de asperges. Verhit olijfolie in een koekenpan en roerbak de groenten tot ze bruin kleuren. Bestrooi met peper en zout, neem ze uit de pan en leg ze op een bord.

  5. Haal de bodem uit de oven, verwijder de steunvulling (bonen, rijst) en het bakpapier. Verdeel de asperges over de bodem. Strooi de doperwten er overheen. Schenk rustig de losgeklopte eieren in de quichebodem. Verkruimel de geitenkaas er boven en zet de vegetarische hartige taart opnieuw in de oven. Bak 20-25 minuten tot het bladerdeeg mooi bruin is gebakken en de eivulling is gestold.

  6. Laat kort afkoelen, garneer met een flinke hand rucola en rasp de citroen over de hartige taart.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan