Vegetarische bami

Vegetarische bami

Vandaag presenteren we jou ons gloednieuwe recept voor vegetarische bami goreng. Een van onze favoriete Oosterse comfort-gerechten: kruidig, hartig en vol smaak. We gebruiken hiervoor de Bami goreng kruidenpasta van Fairtrade Original, deze is gloednieuw in het assortiment – net als de rendang, nasi goreng en sajoer kruidenpasta’s. Wat zo leuk is aan dit recept, is dat het mega gemakkelijk aan te passen is aan je eigen smaak en voorkeuren. Voeg meer groenten toe, zoals sugar snaps of champignons, of een scheutje sojasaus voor een extra umami-smaak. En als je het graag een beetje pittiger hebt, voeg dan wat chilivlokken toe of serveer met sambal. Maar het beste van dit recept, is dat het zo snel op tafel staat. In minder dan 20 minuten kun je genieten van deze vegetarische bami!

Bami goreng kruidenpasta

Al jaren zijn we groot liefhebber van de kruidenpasta’s van Fairtrade Original. Waarom? Ze zijn niet alleen eenvoudig in gebruik, maar bevatten ook geen rare toevoegingen zoals geur-, kleur- of smaakstoffen. Zo puur als het maar kan! Het maken van een kruidenpasta kost behoorlijk wat tijd – zowel qua inkoop van alle losse ingrediënten, als het maken ervan. Als druk gezin hebben we daar niet altijd de ruimte voor. Gelukkig zijn deze kruidenpasta’s ideaal: snel én puur van smaak. De nieuwste toevoeging aan het assortiment van Fairtrade Original is de Bami goreng kruidenpasta: nu verkrijgbaar bij de Jumbo. Enne, vergeet niet om ook eens de nieuwe rendang, nasi goreng en sajoer kruidenpasta’s te proberen!

Vegetarische bami
Vegetarische bami

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

Lekker met

  • (vegetarische) kroepoek

Zo maak je het

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en wortel in kleine blokjes. Hak de sjalotjes fijn.

  2. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan of wok, bak de sjalot 1-2 minuten, pers de tenen knoflook er boven uit en bak 1 minuut mee. Voeg de Chinese kool en wortel toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg de bami goreng kruidenpasta samen met 100 ml water toe. Roer de ketjap er door en laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken.

  3. Laat de mie uitlekken in een vergiet, schep door de groenten en bak nog 2 minuten mee. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  4. Klop de eieren los in een mengkom, voeg wat peper en zout toe. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en schenk de helft van de eieren erin. Bak de omelet aan beide kanten goudbruin. Schud uit de pan op een snijplank en snijd in reepjes. Bak nu de andere omelet van het overgebleven geklutste ei.

  5. Schep de omeletreepjes door de vegetarische bami goreng. Snijd de bosui in ringetjes en garneer het gerecht ermee.

Vegetarische bami
Vegetarische bami

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Camping Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Ei Noedels Wortel Aziatische recepten Indonesische recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in