Vegetarische bami
Vandaag presenteren we jou ons gloednieuwe recept voor vegetarische bami goreng. Een van onze favoriete Oosterse comfort-gerechten: kruidig, hartig en vol smaak. We gebruiken hiervoor de Bami goreng kruidenpasta van Fairtrade Original, deze is gloednieuw in het assortiment – net als de rendang, nasi goreng en sajoer kruidenpasta’s. Wat zo leuk is aan dit recept, is dat het mega gemakkelijk aan te passen is aan je eigen smaak en voorkeuren. Voeg meer groenten toe, zoals sugar snaps of champignons, of een scheutje sojasaus voor een extra umami-smaak. En als je het graag een beetje pittiger hebt, voeg dan wat chilivlokken toe of serveer met sambal. Maar het beste van dit recept, is dat het zo snel op tafel staat. In minder dan 20 minuten kun je genieten van deze vegetarische bami!
Bami goreng kruidenpasta
Al jaren zijn we groot liefhebber van de kruidenpasta’s van Fairtrade Original. Waarom? Ze zijn niet alleen eenvoudig in gebruik, maar bevatten ook geen rare toevoegingen zoals geur-, kleur- of smaakstoffen. Zo puur als het maar kan! Het maken van een kruidenpasta kost behoorlijk wat tijd – zowel qua inkoop van alle losse ingrediënten, als het maken ervan. Als druk gezin hebben we daar niet altijd de ruimte voor. Gelukkig zijn deze kruidenpasta’s ideaal: snel én puur van smaak. De nieuwste toevoeging aan het assortiment van Fairtrade Original is de Bami goreng kruidenpasta: nu verkrijgbaar bij de Jumbo. Enne, vergeet niet om ook eens de nieuwe rendang, nasi goreng en sajoer kruidenpasta’s te proberen!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 zakje bami goreng kruidenpasta (Fairtrade Original)
- 350 gr mie
- 4 eieren
- 0,5 Chinese kool
- 1 winterwortel
- 2 tenen knoflook
- 2 sjalotjes
- 4 bosuitjes
- 2 el ketjap
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Lekker met
- (vegetarische) kroepoek
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en wortel in kleine blokjes. Hak de sjalotjes fijn.
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan of wok, bak de sjalot 1-2 minuten, pers de tenen knoflook er boven uit en bak 1 minuut mee. Voeg de Chinese kool en wortel toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg de bami goreng kruidenpasta samen met 100 ml water toe. Roer de ketjap er door en laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken.
Laat de mie uitlekken in een vergiet, schep door de groenten en bak nog 2 minuten mee. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los in een mengkom, voeg wat peper en zout toe. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en schenk de helft van de eieren erin. Bak de omelet aan beide kanten goudbruin. Schud uit de pan op een snijplank en snijd in reepjes. Bak nu de andere omelet van het overgebleven geklutste ei.
Schep de omeletreepjes door de vegetarische bami goreng. Snijd de bosui in ringetjes en garneer het gerecht ermee.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in