Vega bami goreng kroepoek

Vegetarische bami

Vandaag presenteren we jou ons gloednieuwe recept voor vegetarische bami goreng. Een van onze favoriete Oosterse comfort-gerechten: kruidig, hartig en vol smaak. We gebruiken hiervoor de Bami goreng kruidenpasta van Fairtrade Original, deze is gloednieuw in het assortiment – net als de rendang, nasi goreng en sajoer kruidenpasta’s. Wat zo leuk is aan dit recept, is dat het mega gemakkelijk aan te passen is aan je eigen smaak en voorkeuren. Voeg meer groenten toe, zoals sugar snaps of champignons, of een scheutje sojasaus voor een extra umami-smaak. En als je het graag een beetje pittiger hebt, voeg dan wat chilivlokken toe of serveer met sambal. Maar het beste van dit recept, is dat het zo snel op tafel staat. In minder dan 20 minuten kun je genieten van deze vegetarische bami!

Bami goreng kruidenpasta

Al jaren zijn we groot liefhebber van de kruidenpasta’s van Fairtrade Original. Waarom? Ze zijn niet alleen eenvoudig in gebruik, maar bevatten ook geen rare toevoegingen zoals geur-, kleur- of smaakstoffen. Zo puur als het maar kan! Het maken van een kruidenpasta kost behoorlijk wat tijd – zowel qua inkoop van alle losse ingrediënten, als het maken ervan. Als druk gezin hebben we daar niet altijd de ruimte voor. Gelukkig zijn deze kruidenpasta’s ideaal: snel én puur van smaak. De nieuwste toevoeging aan het assortiment van Fairtrade Original is de Bami goreng kruidenpasta: nu verkrijgbaar bij de Jumbo. Enne, vergeet niet om ook eens de nieuwe rendang, nasi goreng en sajoer kruidenpasta’s te proberen!

Vega bami goreng
Vega bami goreng
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

Lekker met

  • (vegetarische) kroepoek
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en wortel in kleine blokjes. Hak de sjalotjes fijn.

  2. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een koekenpan of wok, bak de sjalot 1-2 minuten, pers de tenen knoflook er boven uit en bak 1 minuut mee. Voeg de Chinese kool en wortel toe en roerbak ongeveer 2 minuten. Voeg de bami goreng kruidenpasta samen met 100 ml water toe. Roer de ketjap er door en laat nog ongeveer 2 minuten doorkoken.

  3. Laat de mie uitlekken in een vergiet, schep door de groenten en bak nog 2 minuten mee. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  4. Klop de eieren los in een mengkom, voeg wat peper en zout toe. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en schenk de helft van de eieren erin. Bak de omelet aan beide kanten goudbruin. Schud uit de pan op een snijplank en snijd in reepjes. Bak nu de andere omelet van het overgebleven geklutste ei.

  5. Schep de omeletreepjes door de vegetarische bami goreng. Snijd de bosui in ringetjes en garneer het gerecht ermee.

Vega bami goreng
Vega bami goreng

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in