vegetarische stoofschotel

Vegetarisch stoofpotje met burrata

Wij zijn echt gek op burrata! Het is de romigere variant van mozzarella en gewoon in de supermarkt te koop (AH heeft het). Vooral dat romige vinden we lekker. Heerlijk op pizza’s, bij pasta of in salades. Maar het smaakt ook werkelijk fantastisch bij groentegerechten, zoals dit vegetarische stoofpotje met aubergine en paprika. Dat stoven heel lang duurt is een beetje een fabeltje, het geldt natuurlijk voor vlees maar met een groentenstoof kun je binnen 30 minuten klaar zijn. Het is wel lekker wanneer de groenten helemaal zacht zijn gestoofd en de tomatensaus een zoete smaak heeft gekregen. Serveer met een knapperig brood wat je extra lekker maakt door het in de een koekenpan met wat roomboter goudbruin te bakken. Bestrooi ook nog met wat zeezout en garneer als extraatje deze vegetarische stoofschotel met een paar eetlepels zongedroogde tomatentapenade!

vegetarische stoofschotel
vegetarische stoofschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 2 paprika's
  • 1 ui
  • 1 blik tomaten (a 400 gram )
  • 125 gr tomaten tapenade
  • 2 bollen burrata (of 4 kleintjes)
  • 3 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • olijfolie

Ingrediënten voor de toast

  • ongesneden brood, voor 8 plakken
  • roomboter, om in te bakken
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Hak de ui fijn. Snijd de aubergines in dikke plakken van 2 cm, snijd de plakken in vieren zodat je stukjes krijgt.  Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd daarna het vruchtvlees in grote stukken van 2 centimeter.

  2. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de ui toe en bak tot het goudbruin is. Doe de gesneden aubergine en paprika erbij en bak 4 minuten tot de groenten beginnen te verkleuren.

  3. Schep de tomaten uit blik door de groenten en laat zachtjes 20 minuten met de deksel op de pan stoven.

  4. Maak ondertussen de toast. Snijd het brood in 8 plakken van 1-1,5 centimeter dik. Besmeer de plakken brood aan de onder en bovenkant met boter en bak ze rondom in een droge koekenpan tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Doe dit in een enkele laag tot je al het brood gebakken hebt.

  5. Breng de aubergine en paprikastoof op smaak met zout en peper en verdeel over de borden, schep de tomatentapenade over het vegetarische stoofpotje, geef er 2 plakken toast bij en leg op elk bord een bol burrata. Haal de blaadjes van de basilicum en strooi over de vegetarische stoofschotel.

vegetarische stoofschotel
vegetarisch stoofpotje

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (60 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in