
Vegetarisch stoofpotje met burrata
Wij zijn echt gek op burrata! Het is de romigere variant van mozzarella en gewoon in de supermarkt te koop (AH heeft het). Vooral dat romige vinden we lekker. Heerlijk op pizza’s, bij pasta of in salades. Maar het smaakt ook werkelijk fantastisch bij groentegerechten, zoals dit vegetarische stoofpotje met aubergine en paprika. Dat stoven heel lang duurt is een beetje een fabeltje, het geldt natuurlijk voor vlees maar met een groentenstoof kun je binnen 30 minuten klaar zijn. Het is wel lekker wanneer de groenten helemaal zacht zijn gestoofd en de tomatensaus een zoete smaak heeft gekregen. Serveer met een knapperig brood wat je extra lekker maakt door het in de een koekenpan met wat roomboter goudbruin te bakken. Bestrooi ook nog met wat zeezout en garneer als extraatje deze vegetarische stoofschotel met een paar eetlepels zongedroogde tomatentapenade!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- 2 paprika's
- 1 ui
- 1 blik tomaten (a 400 gram )
- 125 gr tomaten tapenade
- 2 bollen burrata (of 4 kleintjes)
- 3 takjes basilicum
- Peper en zout
- olijfolie
Ingrediënten voor de toast
- ongesneden brood, voor 8 plakken
- roomboter, om in te bakken
Zo maak je het
Hak de ui fijn. Snijd de aubergines in dikke plakken van 2 cm, snijd de plakken in vieren zodat je stukjes krijgt. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd daarna het vruchtvlees in grote stukken van 2 centimeter.
Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de ui toe en bak tot het goudbruin is. Doe de gesneden aubergine en paprika erbij en bak 4 minuten tot de groenten beginnen te verkleuren.
Schep de tomaten uit blik door de groenten en laat zachtjes 20 minuten met de deksel op de pan stoven.
Maak ondertussen de toast. Snijd het brood in 8 plakken van 1-1,5 centimeter dik. Besmeer de plakken brood aan de onder en bovenkant met boter en bak ze rondom in een droge koekenpan tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Doe dit in een enkele laag tot je al het brood gebakken hebt.
Breng de aubergine en paprikastoof op smaak met zout en peper en verdeel over de borden, schep de tomatentapenade over het vegetarische stoofpotje, geef er 2 plakken toast bij en leg op elk bord een bol burrata. Haal de blaadjes van de basilicum en strooi over de vegetarische stoofschotel.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan