vegan kibbeling

Vegan kibbeling met remouladesaus

Ben je dol op vis maar eet je helemaal plantaardig. Dan moet je deze vegan kibbeling echt even proberen. Wij maken het van bananenbloesem. Huh? Ja tot voor kort hadden wij er ook nog nooit van gehoord, maar tegenwoordig kan je dit in de supermarkt kopen van het merk Fairtrade Original. Bananenbloesem is de paarse bloem die onderaan een bananentros groeit en het komt net als Jackfruit uit Thailand. De smaak is vrij neutraal (dus het neemt alle smaken op) en qua structuur lijkt het een beetje op artisjok, het heeft ook een beetje van die schellen. Bananenbloesem is dé plantaardige vervanger voor vis en je maakt hier dus heel eenvoudig kibbeling van. Serveer het met remouladesaus. Mega lekker, probeer het zelf maar eens!

pasta met doperwten
vegetarische kibbeling

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 550 gr bananenbloesem (uit blik)
  • 100 gr + 2 el bloem
  • 1 el viskruiden met zout
  • 150 ml bruisend water
  • Peper en zout
  • 300 ml zonnebloemolie (om in te bakken)

Remouladesaus

  • 2 el vegan mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 2 augurken
  • 1 el kappertjes
  • 2 takjes peterselie
  • 1 takje dragon (of tl gedroogde)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden. Dit kan je testen door een stukje brood in de olie te gooien. Als het gaat “dansen” is het klaar.⁠

  2. Haal de bananenbloesem voorzichtig uit het blik want zo behoud je grotere stukken. Spoel ze af onder de kraan en dep droog.⁠

  3. ⁠Doe 2 el bloem met 1 el viskruiden op een bordje en haal de bananenbloesem hier doorheen.⁠ Maak een beslagje van de bloem en de spa rood en breng dit royaal op smaak met peper en zout.⁠ Haal de bananenbloesem door het beslag en leg het voorzichtig in de olie. Bak de “kibbeling” in ongeveer 5 minuten licht goudbruin.⁠

  4. Snijd de augurken in blokjes en hak de groene kruiden voor de remouladesaus fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar.

     

  5. Serveer de vegan kibbeling met de saus en verse friet. ⁠

vegan kibbeling
vegan kibbeling

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in