
Vegan kibbeling met remouladesaus
Ben je dol op vis maar eet je helemaal plantaardig. Dan moet je deze vegan kibbeling echt even proberen. Wij maken het van bananenbloesem. Huh? Ja tot voor kort hadden wij er ook nog nooit van gehoord, maar tegenwoordig kan je dit in de supermarkt kopen van het merk Fairtrade Original. Bananenbloesem is de paarse bloem die onderaan een bananentros groeit en het komt net als Jackfruit uit Thailand. De smaak is vrij neutraal (dus het neemt alle smaken op) en qua structuur lijkt het een beetje op artisjok, het heeft ook een beetje van die schellen. Bananenbloesem is dé plantaardige vervanger voor vis en je maakt hier dus heel eenvoudig kibbeling van. Serveer het met remouladesaus. Mega lekker, probeer het zelf maar eens!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 2 personen
- 550 gr bananenbloesem (uit blik)
- 100 gr + 2 el bloem
- 1 el viskruiden met zout
- 150 ml bruisend water
- Peper en zout
- 300 ml zonnebloemolie (om in te bakken)
Remouladesaus
- 2 el vegan mayonaise
- 1 tl mosterd
- 2 augurken
- 1 el kappertjes
- 2 takjes peterselie
- 1 takje dragon (of tl gedroogde)
Zo maak je het
Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 180 graden. Dit kan je testen door een stukje brood in de olie te gooien. Als het gaat “dansen” is het klaar.
Haal de bananenbloesem voorzichtig uit het blik want zo behoud je grotere stukken. Spoel ze af onder de kraan en dep droog.
Doe 2 el bloem met 1 el viskruiden op een bordje en haal de bananenbloesem hier doorheen. Maak een beslagje van de bloem en de spa rood en breng dit royaal op smaak met peper en zout. Haal de bananenbloesem door het beslag en leg het voorzichtig in de olie. Bak de “kibbeling” in ongeveer 5 minuten licht goudbruin.
Snijd de augurken in blokjes en hak de groene kruiden voor de remouladesaus fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
Serveer de vegan kibbeling met de saus en verse friet.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan