Vegan Cashew Fudge
Deze vegan cashew fudge was een uitprobeerseltje. Ik ben altijd weer op zoek naar nieuwe gezonde treats. Op de één of andere manier heb ik gezonde muffins en bananabread na een tijdje wel weer gezien (gek genoeg heb ik dat nooit met cake en chocoladekoekjes, maar dat terzijde). Dus dan probeer ik weer nieuwe dingen uit. Deze fudge is dus niet gemaakt van karamel of gecondenseerde melk, maar van dadels en cashewnoten. Hij wordt dus ook niet zo stevig als gewone fudge en je moet hem in eerste instantie in de vriezer laten opstijven. Bewaren in de vriezer is ook het beste, maar hij was bij ons al heel snel op.
Dat is ook een beetje het gevaar als je “iets gezonds” maakt. Dan denkt je hoofd al snel, oh dan kan ik gerust 5 stukjes achterelkaar op(vr)eten. Maar zo werkt dat natuurlijk niet. Ook deze vegan chocoladefudge bevat calorieën. Het verschil met de guilty fudge is, dat hier meer voedingsstoffen inzitten. In principe zou het dus langer moeten vullen en krijg je niet een enorme suikerdip. Maar voordat ik hier verder de voedingsdeskundige ga uithangen (want dat ben ik natuurlijk niet) is het vooral lekker en het proberen waard. En het is een supermakkelijk receptje. Een kwestie van goed mengen in je keukenmachine en klaar ben je. Wel moet je er even de tijd voor nemen, want de dadels en cashewnoten dien je eerst te weken. Dan worden ze lekker zacht en mengen ze extra goed.
Ingrediënten voor 12 stukjes
100 gr Medjool dadels (dat zijn er ongeveer 5)
250 gr cashewnoten
1 tl vanille extract
2 el kokosolie
2 el cacao
Zo maak je het
Ontpit de dadels en laat ze samen met de cashewnoten minimaal 4 uur weken in ruim lauw water. Je kunt dit prima de avond van tevoren klaarzetten.
Giet het vocht af en dep de cashewnoten iets droog met een keukenpapiertje.
Doe de cashewnoten en de dadels samen met de rest van de ingrediënten in de kom van je keukenmachine.
Blend dit tot een egale massa. Het is klaar als het mengsel zich tot een plakkerige bal vormt.
Neem een vriezerbestendig schaaltje en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de chocolade fudge over het schaaltje en druk het goed aan.
Je kunt de fudge eventueel nog garneren met wat fijngehakte cashewnoten of een beetje kokos.
Laat de cashew fudge minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
Snijd de fudge in blokjes en bewaar het in de vriezer.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in