Vegan Cashew Fudge

Vegan Cashew Fudge

Deze vegan cashew fudge was een uitprobeerseltje. Ik ben altijd weer op zoek naar nieuwe gezonde treats. Op de één of andere manier heb ik gezonde muffins en bananabread na een tijdje wel weer gezien (gek genoeg heb ik dat nooit met cake en chocoladekoekjes, maar dat terzijde). Dus dan probeer ik weer nieuwe dingen uit. Deze fudge is dus niet gemaakt van karamel of gecondenseerde melk, maar van dadels en cashewnoten. Hij wordt dus ook niet zo stevig als gewone fudge en je moet hem in eerste instantie in de vriezer laten opstijven. Bewaren in de vriezer is ook het beste, maar hij was bij ons al heel snel op.

Dat is ook een beetje het gevaar als je “iets gezonds” maakt. Dan denkt je hoofd al snel, oh dan kan ik gerust 5 stukjes achterelkaar op(vr)eten. Maar zo werkt dat natuurlijk niet. Ook deze vegan chocoladefudge bevat calorieën. Het verschil met de guilty fudge is, dat hier meer voedingsstoffen inzitten. In principe zou het dus langer moeten vullen en krijg je niet een enorme suikerdip. Maar voordat ik hier verder de voedingsdeskundige ga uithangen (want dat ben ik natuurlijk niet) is het vooral lekker en het proberen waard. En het is een supermakkelijk receptje. Een kwestie van goed mengen in je keukenmachine en klaar ben je. Wel moet je er even de tijd voor nemen, want de dadels en cashewnoten dien je eerst te weken. Dan worden ze lekker zacht en mengen ze extra goed.

Ik ben heel benieuwd wat je van deze cashew fudge vindt. En wat jullie ultieme gezonde tussendoortje is? Laat het vooral weten in de comments.

vegan cashew fudge vegan cashew fudge

Ingrediënten voor 12 stukjes
100 gr Medjool dadels (dat zijn er ongeveer 5)
250 gr cashewnoten
1 tl vanille extract
2 el kokosolie
2 el cacao

Zo maak je het
Ontpit de dadels en laat ze samen met de cashewnoten minimaal 4 uur weken in ruim lauw water. Je kunt dit prima de avond van tevoren klaarzetten.

Giet het vocht af en dep de cashewnoten iets droog met een keukenpapiertje.

Doe de cashewnoten en de dadels samen met de rest van de ingrediënten in de kom van je keukenmachine.

Blend dit tot een egale massa. Het is klaar als het mengsel zich tot een plakkerige bal vormt.

Neem een vriezerbestendig schaaltje en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de chocolade fudge over het schaaltje en druk het goed aan.

Je kunt de fudge eventueel nog garneren met wat fijngehakte cashewnoten of een beetje kokos.

Laat de cashew fudge minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

Snijd de fudge in blokjes en bewaar het in de vriezer.

vegan cashew fudge vegan cashew fudge

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Tags

Vegan recepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in