Vegan Cashew Fudge

Vegan Cashew Fudge

Deze vegan cashew fudge was een uitprobeerseltje. Ik ben altijd weer op zoek naar nieuwe gezonde treats. Op de één of andere manier heb ik gezonde muffins en bananabread na een tijdje wel weer gezien (gek genoeg heb ik dat nooit met cake en chocoladekoekjes, maar dat terzijde). Dus dan probeer ik weer nieuwe dingen uit. Deze fudge is dus niet gemaakt van karamel of gecondenseerde melk, maar van dadels en cashewnoten. Hij wordt dus ook niet zo stevig als gewone fudge en je moet hem in eerste instantie in de vriezer laten opstijven. Bewaren in de vriezer is ook het beste, maar hij was bij ons al heel snel op.

Dat is ook een beetje het gevaar als je “iets gezonds” maakt. Dan denkt je hoofd al snel, oh dan kan ik gerust 5 stukjes achterelkaar op(vr)eten. Maar zo werkt dat natuurlijk niet. Ook deze vegan chocoladefudge bevat calorieën. Het verschil met de guilty fudge is, dat hier meer voedingsstoffen inzitten. In principe zou het dus langer moeten vullen en krijg je niet een enorme suikerdip. Maar voordat ik hier verder de voedingsdeskundige ga uithangen (want dat ben ik natuurlijk niet) is het vooral lekker en het proberen waard. En het is een supermakkelijk receptje. Een kwestie van goed mengen in je keukenmachine en klaar ben je. Wel moet je er even de tijd voor nemen, want de dadels en cashewnoten dien je eerst te weken. Dan worden ze lekker zacht en mengen ze extra goed.

vegan cashew fudge vegan cashew fudge

Ingrediënten voor 12 stukjes
100 gr Medjool dadels (dat zijn er ongeveer 5)
250 gr cashewnoten
1 tl vanille extract
2 el kokosolie
2 el cacao

Zo maak je het
Ontpit de dadels en laat ze samen met de cashewnoten minimaal 4 uur weken in ruim lauw water. Je kunt dit prima de avond van tevoren klaarzetten.

Giet het vocht af en dep de cashewnoten iets droog met een keukenpapiertje.

Doe de cashewnoten en de dadels samen met de rest van de ingrediënten in de kom van je keukenmachine.

Blend dit tot een egale massa. Het is klaar als het mengsel zich tot een plakkerige bal vormt.

Neem een vriezerbestendig schaaltje en bekleed deze met bakpapier. Verdeel de chocolade fudge over het schaaltje en druk het goed aan.

Je kunt de fudge eventueel nog garneren met wat fijngehakte cashewnoten of een beetje kokos.

Laat de cashew fudge minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.

Snijd de fudge in blokjes en bewaar het in de vriezer.

vegan cashew fudge vegan cashew fudge

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (5 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Koekjes recepten Vegan recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in