
Kapsalon met zoete aardappelfriet
Van een patatje kapsalon op zijn tijd worden we best gelukkig toch. Frieten, shoarmavlees en veel knoflooksaus. Het leuke van zelf kapsalon maken is dat je nog een beetje kan variëren. En als je wilt kan je het ook wat gezonder maken en zelfs vegetarisch zoals ik nu gedaan heb. In plaats van gewone friet, heb ik zoete aardappelfriet gebruikt. En in plaats van shoarma hebben we vegetarische kip shoarma gebakken. En yes ook de knoflooksaus maken we gezonder, door een lepeltje yoghurt toe te voegen. Dit kapsalon recept is minstens zo lekker, maar wel wat beter voor je lijn. Oh en als je wel zin hebt in de real deal, dan kan je altijd nog kapsalon bestellen. Zin in nog meer comfort food? Kijk hier dan eens.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr zoete aardappelfriet (recept)
- 350 gr vegetarische kip shoarma
- 100 gr ijsbergsla
- 100 gr cherrytomaten
- 0,5 komkommer
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 80 gr geraspte oude kaas
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 takjes peterselie
- Peper en zout
Zo maak je het
Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ik gebruik in dit recept alleen peper en zout.
Bak de vegetarische kipshoarma lekker goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie. Je kunt uiteraard ook kip gebruiken voor de kapsalon. Verdeel de shoarma 5 minuten voor het einde van de baktijd over de zoete aardappelfrieten. Strooi de kaas erover heen en zet terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Snijd de komkommer in stukjes, de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaatjes.
Meng de mayonaise met de yoghurt. Hak de knoflook fijn en meng dit door de yoghurt. Breng de knoflooksaus op smaak met wat peper en zout en wat gehakte peterselie
Verdeel de zoete aardappelfriet met de vegetarische shoarma over de borden. Verdeel over ieder bord wat ijsbergsla, wat stukjes komkommer, tomaat en rode ui.
Garneer de vega kapsalon met de knoflooksaus.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan