Recept vega stoofpot

Vega Boeuf Bourguignon

Vandaag delen we een kerstklassieker maar dan in een vegetarische variant. Deze vega Boeuf Bourguignon is heerlijk als kerst hoofdgerecht voor de mensen die geen vlees eten. Een lekkere stoofschotel maar dan zonder vlees en dat mis je echt niet. In plaats van rundvlees gebruiken we namelijk aubergine en dat heeft bijna dezelfde structuur als langzaam gegaard rundvlees. De kenmerkende zilveruitjes en verse kruiden zitten er uiteraard ook in. Serveer er lekker aardappelpuree en stoofpeertjes bij en je hebt een heerlijk feestelijk kerstrecept.

Lekker stoven

Stoven moet je echt in een grote braadpan doen, de smaken trekken dan langzaam in en het vocht verdampt een beetje waardoor je een lekkere dikke saus overhoudt. Deze Indigo braadpan van BK is niet alleen prachtig om te zien (hoe mooi is deze groene kleur?) maar ook heel fijn in gebruik. De pan is gemaakt van emaille, yes net als vroeger. Maar dan toch modern. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief gas, inductie en de oven en hij kan in de vaatwasser. Het grootste voordeel is toch wel dat hij lekker licht is. Meestal zijn braadpannen heel zwaar, maar deze pan weegt nog geen kilo (en dat terwijl de inhoud toch ruim 4 liter is). En zo’n mooie pan (hij is er ook in het blauw, zwart en crème) op het fornuis staat ook nog eens heel gezellig toch?

Recept vega stoofpot
Klassiek kerstrecept stoofpot
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote aubergine
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr wortel
  • 125 gr zilveruitjes (niet te klein)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 300 ml bouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 2 el bloem
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Aardappelpuree
  • Stoofperen

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in de BK braadpan.

  2. Snijd de aubergine in blokjes (2 x 2 cm), de kastanjechampignons in vieren en de wortel in plakjes. Voeg deze toe en bak mee.

  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg dan de bloem toe en bak dit ook mee. Voeg vervolgens de rode wijn, de bouillon en de verse kruiden toe. Voeg ook de zilveruitjes toe en laat het geheel zo’n 30 minuten stoven.

  4. Breng de vega Boeuf Bourguignon op smaak met peper en zout. Serveer met aardappelpuree en stoofperen.

Dit bericht is in samenwerking met BK, lees mijn disclaimer.

Stoofschotel zonder vlees
Kerstrecept vegetarische stoofpot
Recept vega Boeuf Bourguignon

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (161 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Stoofpot Champignons Paddenstoelen Tomaat Wortel Franse recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in