Vega Boeuf Bourguignon

Vega Boeuf Bourguignon

Vandaag delen we een kerstklassieker maar dan in een vegetarische variant. Deze vega Boeuf Bourguignon is heerlijk als kerst hoofdgerecht voor de mensen die geen vlees eten. Een lekkere stoofschotel maar dan zonder vlees en dat mis je echt niet. In plaats van rundvlees gebruiken we namelijk aubergine en dat heeft bijna dezelfde structuur als langzaam gegaard rundvlees. De kenmerkende zilveruitjes en verse kruiden zitten er uiteraard ook in. Serveer er lekker aardappelpuree en stoofpeertjes bij en je hebt een heerlijk feestelijk kerstrecept. En we hebben ook nog een leuk kerstcadeautje voor je, want je shopt deze BK Indigo braadpan nu met 30% korting. Yes, zet maar op je lijstje, want deze wil je!

Lekker stoven

Stoven moet je echt in een grote braadpan doen, de smaken trekken dan langzaam in en het vocht verdampt een beetje waardoor je een lekkere dikke saus overhoudt. Deze Indigo braadpan van BK is niet alleen prachtig om te zien (hoe mooi is deze groene kleur?) maar ook heel fijn in gebruik. De pan is gemaakt van emaille, yes net als vroeger. Maar dan toch modern. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief gas, inductie en de oven en hij kan in de vaatwasser. Het grootste voordeel is toch wel dat hij lekker licht is. Meestal zijn braadpannen heel zwaar, maar deze pan weegt nog geen kilo (en dat terwijl de inhoud toch ruim 4 liter is). En zo’n mooie pan (hij is er ook in het blauw, zwart en crème) op het fornuis staat ook nog eens heel gezellig toch?

Vega Boeuf Bourguignon
Vega Boeuf Bourguignon

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote aubergine
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr wortel
  • 125 gr zilveruitjes (niet te klein)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
  • 300 ml bouillon
  • 200 ml rode wijn
  • 2 el bloem
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in de BK braadpan.

  2. Snijd de aubergine in blokjes (2 x 2 cm), de kastanjechampignons in vieren en de wortel in plakjes. Voeg deze toe en bak mee.

  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg dan de bloem toe en bak dit ook mee. Voeg vervolgens de rode wijn, de bouillon en de verse kruiden toe. Voeg ook de zilveruitjes toe en laat het geheel zo’n 30 minuten stoven.

  4. Breng de vega Boeuf Bourguignon op smaak met peper en zout. Serveer met aardappelpuree en stoofperen.

Shop met korting

Wil jij deze mooie BK Indigo braadpan ook? Dan heb ik leuk nieuws. Met de code PaulinexBK krijg je maar liefst 30% korting op deze pan. Shop hem hier. 

Dit bericht is in samenwerking met BK, lees mijn disclaimer.

Vega Boeuf Bourguignon
Vega Boeuf Bourguignon
Vega Boeuf Bourguignon

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Champignons Paddenstoelen Tomaat Wortel Franse recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Kerst Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in