Vega Boeuf Bourguignon
Vandaag delen we een kerstklassieker maar dan in een vegetarische variant. Deze vega Boeuf Bourguignon is heerlijk als kerst hoofdgerecht voor de mensen die geen vlees eten. Een lekkere stoofschotel maar dan zonder vlees en dat mis je echt niet. In plaats van rundvlees gebruiken we namelijk aubergine en dat heeft bijna dezelfde structuur als langzaam gegaard rundvlees. De kenmerkende zilveruitjes en verse kruiden zitten er uiteraard ook in. Serveer er lekker aardappelpuree en stoofpeertjes bij en je hebt een heerlijk feestelijk kerstrecept.
Lekker stoven
Stoven moet je echt in een grote braadpan doen, de smaken trekken dan langzaam in en het vocht verdampt een beetje waardoor je een lekkere dikke saus overhoudt. Deze Indigo braadpan van BK is niet alleen prachtig om te zien (hoe mooi is deze groene kleur?) maar ook heel fijn in gebruik. De pan is gemaakt van emaille, yes net als vroeger. Maar dan toch modern. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief gas, inductie en de oven en hij kan in de vaatwasser. Het grootste voordeel is toch wel dat hij lekker licht is. Meestal zijn braadpannen heel zwaar, maar deze pan weegt nog geen kilo (en dat terwijl de inhoud toch ruim 4 liter is). En zo’n mooie pan (hij is er ook in het blauw, zwart en crème) op het fornuis staat ook nog eens heel gezellig toch?
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote aubergine
- 250 gr kastanjechampignons
- 300 gr wortel
- 125 gr zilveruitjes (niet te klein)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 300 ml bouillon
- 200 ml rode wijn
- 2 el bloem
- 2 takjes verse tijm
- 2 blaadjes laurier
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Aardappelpuree
- Stoofperen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in de BK braadpan.
Snijd de aubergine in blokjes (2 x 2 cm), de kastanjechampignons in vieren en de wortel in plakjes. Voeg deze toe en bak mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg dan de bloem toe en bak dit ook mee. Voeg vervolgens de rode wijn, de bouillon en de verse kruiden toe. Voeg ook de zilveruitjes toe en laat het geheel zo’n 30 minuten stoven.
Breng de vega Boeuf Bourguignon op smaak met peper en zout. Serveer met aardappelpuree en stoofperen.
Dit bericht is in samenwerking met BK, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.