Vega Boeuf Bourguignon
Vandaag delen we een kerstklassieker maar dan in een vegetarische variant. Deze vega Boeuf Bourguignon is heerlijk als kerst hoofdgerecht voor de mensen die geen vlees eten. Een lekkere stoofschotel maar dan zonder vlees en dat mis je echt niet. In plaats van rundvlees gebruiken we namelijk aubergine en dat heeft bijna dezelfde structuur als langzaam gegaard rundvlees. De kenmerkende zilveruitjes en verse kruiden zitten er uiteraard ook in. Serveer er lekker aardappelpuree en stoofpeertjes bij en je hebt een heerlijk feestelijk kerstrecept.
Lekker stoven
Stoven moet je echt in een grote braadpan doen, de smaken trekken dan langzaam in en het vocht verdampt een beetje waardoor je een lekkere dikke saus overhoudt.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 grote aubergine
- 250 gr kastanjechampignons
- 300 gr wortel
- 125 gr zilveruitjes (niet te klein)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 300 ml bouillon
- 200 ml rode wijn
- 2 el bloem
- 2 takjes verse tijm
- 2 blaadjes laurier
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Aardappelpuree
- Stoofperen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een braadpan.
Snijd de aubergine in blokjes (2 x 2 cm), de kastanjechampignons in vieren en de wortel in plakjes. Voeg deze toe en bak mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. Voeg dan de bloem toe en bak dit ook mee. Voeg vervolgens de rode wijn, de bouillon en de verse kruiden toe. Voeg ook de zilveruitjes toe en laat het geheel zo’n 30 minuten stoven.
Breng de vega Boeuf Bourguignon op smaak met peper en zout. Serveer met aardappelpuree en stoofperen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
