Menu
valentijns-cupcakes-710x380.jpg

Valentijns cupcakes

Valentijn.. eigenlijk vind ik het commercieel gedoe! Je liefde laten blijken op die speciale dag.. dat doe ik elke dag van het jaar! En geheime liefdes, bestaat dat nog anno 2012? Ik bedoel tegenwoordig, klik je toch op vind ik leuk om je boodschap duidelijk te maken ;) Maar eerlijk is eerlijk, de liefde van de man gaat door de maag en daarom bak ik met heel veel liefde deze zoete roze valentijns cupcakes.

Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
1 tl citroenrasp
1 reep witte chocolade

100 gr en 75 gr diepvries frambozen
250 gram merinque botercrème (Recept)

Bereidingswijze
Mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn. Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

Hak de witte chocolade in stukjes en hak de 75 gr bevroren frambozen ook in stukjes.

 

Spatel de frambozen en de chocolade door het beslag. Doe het beslag in cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.

 

Laat de 100 gram frambozen ontdooien en pureer ze fijn met een staafmixer. Haal het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen.

Maak de merinque botercrème volgens het recept en mix de frambozenpuree beetje bij beetje door de crème.

Voor de toeven heb ik een spuitzak gebruikt met een grote spuitmond (1M) . De bloemen zijn gemaakt van marsepein en fondant, maar je zou de cupcakes ook kunnen versieren met frambozen.

valentijns cupcakes

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan