Zoete Valentijns cupcakes

Zoete Valentijns cupcakes

Valentijn, ik heb er persoonlijk niet zoveel mee. Ik ben het hele jaar lief en ik maak het hele jaar lekkere dingen voor Maurits. Toch vind ik Valentijns cupcakes leuk! Ze zien er mooi uit, ze zijn lekker en zo zoet dat de liefde er van af spat. Maak jij wel iets speciaals en lekkers voor je valentijn? Probeer deze cupcakes dan eens uit, liefde gegarandeerd!

Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
Zeste van een 1/2 citroen
3 eieren
250 gram meringue botercrème (Recept)

Materialen
Cupcakevorm
Cupcake papiertjes
Harjes uitsteker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker en de citroenrasp romig.

Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

Doe het beslag in cupcake vormpjes en bak de cupcakes in de vorm in 25 minuten af op 170 graden.

Maak de meringue botercrème volgens het recept en maak deze lekker roze met Americolor kleurstof.

Als de cupcakes afgekoeld zijn, snij je de bolle bovenkant van de cupcake. Steek hier een hartje uit met de uitsteker.

Smeer de botercrème op de onderkant van de cupcakes en plak de bolle kant er weer boven op.

Vul de holtes met de crème en geef ze aan je liefde.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Cake recepten Valentijn Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

6 februari 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in