Menu
DSC_0116-5-710x380.jpg

Turkse Pizza | Lahmacun

Vroeger at ik heel vaak Turkse Pizza, ook wel lahmacun genoemd. Het was het ideale eten na een kroeg avondje. Vaste prik, na het stappen nog even een vette hap scoren.

Nu eet ik eigenlijk bijna nooit meer een Turkse Pizza en dat komt ook omdat ik beduidend minder in de kroeg te vinden ben. Althans niet tot vroeg in de ochtend. Laatst zag ik bij 24 kitchen ineens weer de Turkse Pizza voorbij komen, het bracht herinneringen boven en ik kreeg er meteen zin in. Mijn Turkse Pizza is alleen veel minder vet, maar wel net zo lekker en heel gemakkelijk om te maken.

Ingrediënten voor 8 st.
8 st flatbread (verkrijgbaar bij de Turke Supermarkt)
300 gr rundergehakt
1 blik tomaten blokjes
1 rode paprika
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl harissa
Snuf komijn
Zeezout

Om te garneren
Sla
Kebab
Kaas
Knoflooksaus

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het gehakt in een kom.

Snipper de ui en hak de knoflijk fijn, doe dit bij het gehakt.

Snij de paprika in hele kleine stukjes en voeg dit ook bij het gehakt.

Voeg de tomatenblokjes, de komijn, de harissa en wat zout toe.

Meng het geheel goed door elkaar.

Lahmachun

Verdeel 2 el van het gehakt mengsel over het flatbread.

Ganeer het eventueel met kaas en bak de Turkse Pizza in ongeveer 10 minuten af.

De lahmacun is klaar als het gehakt klaar is.

Serveer de Turkse pizza met sla en knoflooksaus. Of maak er helemaal een fesst van en beleg de pizza met gebakken kebab reepjes.

Turkse Pizza

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan