
Turkse pizza
Turkse pizza (lahmacun) maken is super simpel en echt heel erg lekker. Wanneer je een kant-en-klaar bodem gebruikt, bijvoorbeeld Libanees platbrood (dat kun je gewoon in de supermarkt kopen) zoals in dit recept dan is het helemaal zo gepiept. Voor dit Turkse pizza recept heb je wel een staafmixer of keukenmachine nodig. Zonder kan maar dan ben je wel een tijdje bezig met alles goed fijnhakken. Alle groenten, de ui, tomaten en paprika hak je fijn in de keukenmachine. Door het groentemengsel schep je de pittige specerijenmix en het gehakt. Dit smeer je over de bodems uit en bak je in de oven tot het gehakt gaar is. De Turkse pizza staat in 20 minuutjes bij jou op tafel. Maak er een lekkere groene salade bij, bijvoorbeeld een groene salade met muntdressing.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 pers.
- 8 platbroden (bijvoorbeeld Souq Libanees platbrood)
- 300 gr rundergehakt
- 2 rode puntpaprika's
- 2 uien (middelgroot )
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram )
- 4 teentjes knoflook
- 1 bosje peterselie
- 4 el knoflooksaus
- 1 el Turkse kebab specerijenmix
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Het recept is gemaakt voor wanneer je dit als avondeten maakt. We hebben gerekend op 2 platbroden per persoon, ze zijn niet zo groot. Wanneer je er bijvoorbeeld nog een maaltijdsalade bij serveert kun je het recept halveren en 1 Turkse pizza per persoon maken.
Pel de uien en hak in grove stukken. Doe de ui samen met de tomatenblokjes, teentjes knoflook en helft van de peterselieblaadjes in een keukenmachine. Snijd de zaadlijsten uit de paprika’s, snijd in grove stukken en doe de stukken in de keukenmachine. Hak tot alle groenten helemaal fijn zijn. Meng het gehakt en de specerijenmix er door.
Besmeer de platbroden met het gehaktmengsel en bak in 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Garneer met nog wat grof gehakte peterselie en drizzle of schep er wat knoflooksaus over, lekker met een knapperige groene salade.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan