Turkse linzensoep
Deze Turkse linzensoep is echt heerlijk! Ik houd zo van de warme smaken van de Turkse keuken. Je maakt deze soep met rode linzen en er gaat ook nog een aardappeltje in, dit zorgt voor een heerlijke gebonden soep. Dit is niet helemaal het originele recept voor mercimek çorbası, wij geven er graag onze eigen draai in. Zie het als een Quick fix. Officieel gebruik je Pul Piber, dit is een heel aromatisch pepertje, je kan het kopen bij de Turkse supermarkt. Omdat we dit even niet in onze specerijen stash hadden, hebben we chili gebruikt. Ook lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 150 gr rode linzen
- 1 aardappel
- 2 wortels
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 70 gr tomatenpuree (klein blikje)
- 2 takjes verse munt
- 1 tl komijn
- Chilipeper en zout (of Pul biber)
- 2 el roomboter
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de roomboter. Voeg de tomatenpuree, de komijn en de chilipeper (of Pul Biber) toe en bak dit kort mee.
Snijd de aardappel en de wortelen in stukken. Was ze en voeg ze bij de uien. Was de rode linzen en voeg dit samen met de bouillon toe aan de pan.
Laat de soep 10 minuten koken, totdat de groente zacht geworden is. Pureer de linzensoep dan glad met een staafmixer.
Smelt in een apart pannetje een el roomboter, voeg de gehakte munt en een tl chilipeper toe. Meng door elkaar. Garneer de Turkse linzensoep hiermee.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in