Menu
turkse-linzensoep-5570.jpg

Turkse linzensoep

Deze Turkse linzensoep is echt heerlijk! Ik houd zo van de warme smaken van de Turkse keuken. Je maakt deze soep met rode linzen en er gaat ook nog een aardappeltje in, dit zorgt voor een heerlijke gebonden soep. Dit is niet helemaal het originele recept voor mercimek çorbası, wij geven er graag onze eigen draai in. Zie het als een Quick fix. Officieel gebruik je Pul Piber, dit is een heel aromatisch pepertje, je kan het kopen bij de Turkse supermarkt. Omdat we dit even niet in onze specerijen stash hadden, hebben we chili gebruikt. Ook lekker!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr rode linzen
  • 1 aardappel
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 70 gr tomatenpuree (klein blikje)
  • 2 takjes verse munt
  • 1 tl komijn
  • Chilipeper en zout (of Pul biber)
  • 2 el roomboter

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de roomboter. Voeg de tomatenpuree, de komijn en de chilipeper (of Pul Biber) toe en bak dit kort mee.

  2. Snijd de aardappel en de wortelen in stukken. Was ze en voeg ze bij de uien. Was de rode linzen en voeg dit samen met de bouillon toe aan de pan.

  3. Laat de soep 10 minuten koken, totdat de groente zacht geworden is. Pureer de linzensoep dan glad met een staafmixer.

  4. Smelt in een apart pannetje een el roomboter, voeg de gehakte munt en een tl chilipeper toe. Meng door elkaar. Garneer de Turkse linzensoep hiermee.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan