kipspies

Turkse kipspies

Yes weer een lekker barbecue recept. Deze keer een kipspies, want dat lust iedereen. Toch? We geven er een Turkse draai aan met lekker veel specerijen. Een beetje zoals shoarma, maar dan net even anders. We hebben de kruidenmix zelf samengesteld. Dat is voor ons geen probleem, aangezien we een enorme specerijenlade hebben. De trots van onze keuken. Denk je nou wat een gedoe dan kan je dus ook shoarmakruiden of een mix voor gyros gebruiken.

kipspies
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 10 st.

  • 800 gr kipfilet
  • 1 el shoarmakruiden
  • 3 el olijfolie

Shoarmakruiden

  • 1 tl kaneel
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 st. kruidnagel
  • 1,5 tl komijn
  • 5 peperkorrels
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 2 tl zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maal alle specerijen voor de shoarmakruiden glad in een vijzel. Of gebruik een kant en klare mix.

  2. Snijd de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm. Verdeel 1 el van de shoarmakruiden en een scheutje olijfolie over de kip. Meng het even door elkaar. Laat dit minimaal een half uur, maar het liefst langer marineren.

  3. Rijg de stukjes kip op een satéprikker (deze kan je van tevoren weken in water, doe ik zelf nooit).

  4. Rooster de Turkse kipspies in ongeveer 8 – 10 minuten rondom gaar op de barbecue. Dit kan dus ook in de grillpan. De kip is gaar als het vlees volledig wit van binnen is. Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus. 

Turkse kopspies

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in