
Turkse kipspies
Yes weer een lekker barbecue recept. Deze keer een kipspies, want dat lust iedereen. Toch? We geven er een Turkse draai aan met lekker veel specerijen. Een beetje zoals shoarma, maar dan net even anders. We hebben de kruidenmix zelf samengesteld. Dat is voor ons geen probleem, aangezien we een enorme specerijenlade hebben. De trots van onze keuken. Denk je nou wat een gedoe dan kan je dus ook shoarmakruiden of een mix voor gyros gebruiken.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 10 st.
- 800 gr kipfilet
- 1 el shoarmakruiden
- 3 el olijfolie
Shoarmakruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl karwijzaad
- 2 st. kruidnagel
- 1,5 tl komijn
- 5 peperkorrels
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 0,5 tl cayennepeper
- 2 tl zout
Zo maak je het
Maal alle specerijen voor de shoarmakruiden glad in een vijzel. Of gebruik een kant en klare mix.
Snijd de kipfilets in blokjes van 3 x 3 cm. Verdeel 1 el van de shoarmakruiden en een scheutje olijfolie over de kip. Meng het even door elkaar. Laat dit minimaal een half uur, maar het liefst langer marineren.
Rijg de stukjes kip op een satéprikker (deze kan je van tevoren weken in water, doe ik zelf nooit).
Rooster de Turkse kipspies in ongeveer 8 – 10 minuten rondom gaar op de barbecue. Dit kan dus ook in de grillpan. De kip is gaar als het vlees volledig wit van binnen is. Lekker met zelfgemaakte knoflooksaus.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan