Tostadas

Tostadas met gehakt, tomatensaus en kaas

Ik ben echt in love met Mexicaans eten. Of dat nou een stoofgerecht met kip is, enchiladas, tortilla’s, een lekkere mole of pittige salsa – ik vind het allemaal helemaal te gek. Dat heb ik wel vaker, dat ik dan een bepaalde periode helemaal in zo’n keuken duik. Voor vandaag dus een Mexicaans receptje: tostadas met gehakt. Tostada is een geroosterde of gefrituurde Mexicaanse tortilla. Het kan zo worden gegeten, maar meestal gebruik je het met beleg, zoals je ook een tortilla belegt. In dit recept maak je razendsnel een lekkere tomatensaus met een Mexicaans tintje en smelt je er in de oven, onder de grill, wat kaas over.

Waar vind je tostadas?

Zo’n tostada is ongeveer tien centimeter doorsnede, je koopt ze kant-en-klaar. Ze zijn te vinden in het schap met Mexicaanse producten in de super. Wanneer je ze niet kunt vinden koop je kleinere tortilla’s en frituurt de tortilla’s in een pan met een laagje hete olie. Laat ze daarna even afkoelen op een stukje keukenpapier. Wanneer jouw super zelfs geen kleine tortilla’s verkoopt kun je grotere kleiner knippen. In de saus gebruik ik wat adobosaus. Dit zijn chipotle pepers in een rode saus die bestaat uit tomatenpuree, ui, azijn, paprika en knoflook. Chipotle pepers hebben een rokerige smaak en dat proef en ruik je direct wanneer je het potje opent en het door een gerecht gebruikt. Ook de adobosaus kun je in de super vinden bij de Mexicaanse producten. Vervang het eventueel met een snufje gerookt paprikapoeder.

Tostadas
Tostadas
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr gehakt
  • 1 blik pomodorini tomaten (tomatenblokjes kan ook)
  • 1 el adobosaus (chipotle saus )
  • 2 tl chilivlokken
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 uien
  • 1 bosje koriander
  • 12 st tostadas
  • 250 ml crème fraîche
  • zout en peper naar smaak
  • 1-2 el olijfolie

Lekker met

  • guacamole
  • limoenpartjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Hak de uien fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in 4-5 minuten op laag vuur. Schep het gehakt door de ui en bak het gehakt goudbruin. Voeg het blik tomaten toe en schep goed om, laat 8 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg de adobosaus toe en breng verder op smaak met zout.

  3. Leg de tostadas op een bakplaat en schep de gehaktsaus er over. Verdeel de kaas over de tostada’s en zet even in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi de tostada’s met korianderblaadjes en chilivlokken, serveer met partjes limoen (om er over uit te knijpen), crème fraîche en guacamole.

Tostadas
Tostadas

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (14 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Tomaat Mexicaanse recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in