Menu

Tostadas met gehakt, tomatensaus en kaas

Ik ben echt in love met Mexicaans eten. Of dat nou een stoofgerecht met kip is, enchiladas, tortilla’s, een lekkere mole of pittige salsa – ik vind het allemaal helemaal te gek. Dat heb ik wel vaker, dat ik dan een bepaalde periode helemaal in zo’n keuken duik. Voor vandaag dus een Mexicaans receptje: tostadas met gehakt. Tostada is een geroosterde of gefrituurde Mexicaanse tortilla. Het kan zo worden gegeten, maar meestal gebruik je het met beleg, zoals je ook een tortilla belegt. In dit recept maak je razendsnel een lekkere tomatensaus met een Mexicaans tintje en smelt je er in de oven, onder de grill, wat kaas over.

Waar vind je tostadas?

Zo’n tostada is ongeveer tien centimeter doorsnede, je koopt ze kant-en-klaar. Ze zijn te vinden in het schap met Mexicaanse producten in de super. Wanneer je ze niet kunt vinden koop je kleinere tortilla’s en frituurt de tortilla’s in een pan met een laagje hete olie. Laat ze daarna even afkoelen op een stukje keukenpapier. Wanneer jouw super zelfs geen kleine tortilla’s verkoopt kun je grotere kleiner knippen. In de saus gebruik ik wat adobosaus. Dit zijn chipotle pepers in een rode saus die bestaat uit tomatenpuree, ui, azijn, paprika en knoflook. Chipotle pepers hebben een rokerige smaak en dat proef en ruik je direct wanneer je het potje opent en het door een gerecht gebruikt. Ook de adobosaus kun je in de super vinden bij de Mexicaanse producten. Vervang het eventueel met een snufje gerookt paprikapoeder.

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr gehakt
  • 1 blik pomodorini tomaten (tomatenblokjes kan ook)
  • 1 el adobosaus (chipotle saus )
  • 2 tl chilivlokken
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 uien
  • 1 bosje koriander
  • 12 st tostadas
  • 250 ml crème fraîche
  • zout en peper naar smaak
  • 1-2 el olijfolie

Lekker met

  • guacamole
  • limoenpartjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Hak de uien fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in 4-5 minuten op laag vuur. Schep het gehakt door de ui en bak het gehakt goudbruin. Voeg het blik tomaten toe en schep goed om, laat 8 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg de adobosaus toe en breng verder op smaak met zout.

  3. Leg de tostadas op een bakplaat en schep de gehaktsaus er over. Verdeel de kaas over de tostada’s en zet even in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi de tostada’s met korianderblaadjes en chilivlokken, serveer met partjes limoen (om er over uit te knijpen), crème fraîche en guacamole.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST