Tomatensoep

Tomatensoep met balletjes

Deze tomatensoep staat in 20 minuten bij jou op tafel. Flink gevuld met pasta, stukjes courgette en vegetarische balletjes. Wij houden wel van een goed gevulde soep! Serveer er wat knapperig brood bij en je hebt een complete maaltijd. De tomatensoep maak je super simpel met tomatenblokjes uit blik, zelf gebruiken we vaak pomodorini’s of datterini’s (beide zijn kleine tomaatjes) uit blik. Daar zit nog meer smaak aan dan aan de blokjes en hierdoor wordt de soep nog lekkerder! Waarom tomaten uit blik en niet verse tomaten? Omdat tomaten nu, in het winterseizoen, een beetje te waterig zijn om er een echt smaakvolle soep van te maken. Voor tomaten uit blik worden tomaten gebruikt die lekker rijp zijn en vol van smaak. Maar in de zomer kun je prima overstappen op verse tomaten. Kies voor de soep een kleine pastasoort, zoiets als macaroni, penne of mini penne (zoals op de foto).

ingrediënten ui
Tomatensoep
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ltr bouillon
  • 150 gr mini pasta (bijvoorbeeld mini penne)
  • 320 gr (vegetarische) gehaktballetjes
  • 2 takjes basilicum
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Lekker met

  • knapperig brood
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel de uien en tenen knoflook. Snijd beiden fijn. Was de courgette en snijd in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten op laag vuur tot de ui goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Roer goed door en laat 7 minuten op laag vuur zachtjes koken.

  3. Haal de pan van het vuur en pureer de tomatensoep met een staafmixer tot een gladde en romige soep. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de pasta toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de pasta in 7 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de vegetarische groenteballetjes toe aan de soep (bekijk op de verpakking of de kooktijd voor de balletjes die jij hebt gekocht lang genoeg is).

  4. Verhit in een koekenpan 1-2 eetlepels olijfolie, doe de courgetteblokjes in de pan, bestrooi ze met peper en bak ze in ongeveer 2 minuten rondom bruin.

  5. Schep de courgetteblokjes door de soep en verdeel over 4 kommen. Garneer met blaadjes verse basilicum. Serveer eventueel met knapperig brood.

ingrediënten pasta
Tomatensoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.