Menu
Tomatensoep-UPK-21-01-BLOGPOST-287.jpg

Tomatensoep met balletjes

Deze tomatensoep staat in 20 minuten bij jou op tafel. Flink gevuld met pasta, stukjes courgette en vegetarische balletjes. Wij houden wel van een goed gevulde soep! Serveer er wat knapperig brood bij en je hebt een complete maaltijd. De tomatensoep maak je super simpel met tomatenblokjes uit blik, zelf gebruiken we vaak pomodorini’s of datterini’s (beide zijn kleine tomaatjes) uit blik. Daar zit nog meer smaak aan dan aan de blokjes en hierdoor wordt de soep nog lekkerder! Waarom tomaten uit blik en niet verse tomaten? Omdat tomaten nu, in het winterseizoen, een beetje te waterig zijn om er een echt smaakvolle soep van te maken. Voor tomaten uit blik worden tomaten gebruikt die lekker rijp zijn en vol van smaak. Maar in de zomer kun je prima overstappen op verse tomaten. Kies voor de soep een kleine pastasoort, zoiets als macaroni, penne of mini penne (zoals op de foto).

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 ltr bouillon
  • 150 gr mini pasta (bijvoorbeeld mini penne)
  • 320 gr (vegetarische) gehaktballetjes
  • 2 takjes basilicum
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Lekker met

  • knapperig brood

Zo maak je het

  1. Pel de uien en tenen knoflook. Snijd beiden fijn. Was de courgette en snijd in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten op laag vuur tot de ui goudbruin is. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Roer goed door en laat 7 minuten op laag vuur zachtjes koken.

  3. Haal de pan van het vuur en pureer de tomatensoep met een staafmixer tot een gladde en romige soep. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de pasta toe en breng zachtjes aan de kook. Kook de pasta in 7 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de vegetarische groenteballetjes toe aan de soep (bekijk op de verpakking of de kooktijd voor de balletjes die jij hebt gekocht lang genoeg is).

  4. Verhit in een koekenpan 1-2 eetlepels olijfolie, doe de courgetteblokjes in de pan, bestrooi ze met peper en bak ze in ongeveer 2 minuten rondom bruin.

  5. Schep de courgetteblokjes door de soep en verdeel over 4 kommen. Garneer met blaadjes verse basilicum. Serveer eventueel met knapperig brood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan