Tomaten couscous

Tomatencouscous met feta

Deze tomatencouscous met feta is een kleurrijk, voedzaam gerecht waar we de zomer al een beetje mee in huis halen. En da’s nooit een verkeerd idee, toch? Dit recept zit vol eenvoudige ingrediënten die gemakkelijk te bereiden en toch vol smaak zijn. De couscous maken we extra lekker met een aromatische mix van komijn en gerookt paprikapoeder, terwijl de geroosterde kikkererwten een knapperige textuur en extra eiwitboost geven. Verse tomaten en feta zorgen voor een frisse en zoute tegenhanger. Het geheel maken we af met een handje verse peterselie – ook fijn voor de kleur.

Lekker handig: HAK-in-PAK

Sinds begin dit jaar vind je HAK-in-PAK in de supermarkt: allerlei soorten peulvruchten en mais in een handzame, kleurrijke verpakking van karton. Beter voor het milieu en handiger om te stapelen in je voorraadkast! In dit gerecht gebruiken we de kikkererwten van HAK. Die zijn niet alleen rijk aan eiwitten maar ook een uitstekende keuze voor als je een vegetarisch of veganistisch dieet volgt.

Of je nu op zoek bent naar een snelle doordeweekse maaltijd of iets speciaals wil serveren aan je gezin; deze tomatencouscous met feta is een gegarandeerde hit.

Tomatencouscous
Tomatencouscous
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr couscous
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 650 gr gemengde tomaten
  • 115 gr kikkererwten in pak van HAK (HAK-in-PAK)
  • 5 el granaatappelpitjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 100 gr feta
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 10 gr verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onder warmte) of 180 graden (hetelucht).

  2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Doe ze over in een kom en voeg 1 eetlepel olijfolie, komijnpoeder, gerookt paprikapoeder en een snufje zout toe. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, zet in de oven en rooster de kikkererwten in circa 25 minuten krokant.

  3. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan (waar een deksel op past). Bak de ui en knoflook 4-5 minuten op laag vuur. Voeg de couscous en tomatenpuree toe en bak 1-2 minuten mee.

  4. Schenk de hete bouillon in de pan en schep goed om, zorg dat de couscous bedekt is met bouillon. Leg direct een deksel op de pan en zet het vuur uit. Laat 15 minuten staan. Roer de couscous om en breng verder op smaak met peper en zout. Verdeel over een schaal.

    Tip: de bouillon moet goed heet zijn, anders kan de couscous niet goed wellen. 

  5. Snijd de tomaten in plakjes en parten en verdeel over de couscous. Voeg de krokante kikkererwten en de granaatappel toe. Verkruimel de feta over de couscous. 

  6. Garneer de tomatencouscous met grof gehakte peterselie en top af met een drizzle olijfolie.

Tomaten couscous
Tomaten couscous

Dit bericht is in samenwerking met HAK. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Couscous Tomaat Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Oven Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in