Tomaten quiche

Tomaten quiche

Ohh, deze tomaten quiche is zó lekker, dat we ‘m elke week wel zouden willen maken! Je kunt zelf het deeg maken, maar voor wie liever wat tijd bespaart, is kant-en-klaar hartige taartdeeg ook een prima optie. Beleg de knapperige bodem met een heerlijke mix van geitenkaas, geraspte kaas en diverse verse én zongedroogde tomaten. Bak de quiche in de oven tot hij perfect goudbruin en gestold is. Een absolute winnaar voor jouw volgende brunch of diner!

Tomaten quiche
Tomaten quiche

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 rol kant-en-klaar hartig taartdeeg
  • 3 eieren
  • 3 takjes rozemarijn
  • 200 ml slagroom
  • 70 gr geitenkaas
  • 6 zongedroogde tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr tomaten (diverse kleuren)
  • peper en zout

Materiaal

  • taartvorm 24 cm, rond of rechthoekig
  • blindbakvulling
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rol het kant-en-klare deeg wanneer nodig uit tot een passende lap en leg in de vorm. Druk de randen aan en snijd teveel deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat het deeg 20 minuten in de koelkast rusten.

  2. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  3. Haal de bodem uit de koelkast en leg er een stuk bakpapier in. Vul de vorm met een blindbakvulling (bijvoorbeeld ongekookte rijst of speciale bakbonen) en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Haal de quichebodem uit de oven en haal de blindbakvulling er uit, bak nog eens 7 minuten tot de bodem droog aanvoelt.

  5. Maak ondertussen de vulling. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Klop de eieren los in een kom, meng de slagroom, geitenkaas en fijngehakte rozemarijn er door. Pers er een teen knoflook over uit. Snijd zongedroogde tomaat fijn en schep door de vulling. Breng op smaak met peper en zout.

    Tip: als je meer tijd hebt, kun je de vulling een nacht van tevoren maken. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast. De smaak van de rozemarijn en knoflook trekt in de vulling en je hartige taart wordt nog lekkerder. 

  6. Schenk de vulling op de bodem en bak 20 minuten tot de vulling gestold is. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft, leg ze op de gestolde quiche, bak nog eens 5-7 minuten tot de tomaten her en der wat donkerder worden. Zet eventueel de laatste 3-4 minuten de grill van de oven aan.

Tomaten quiche
Tomaten quiche

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in