
Tomaten quiche
Ohh, deze tomaten quiche is zó lekker, dat we ‘m elke week wel zouden willen maken! Je kunt zelf het deeg maken, maar voor wie liever wat tijd bespaart, is kant-en-klaar hartige taartdeeg ook een prima optie. Beleg de knapperige bodem met een heerlijke mix van geitenkaas, geraspte kaas en diverse verse én zongedroogde tomaten. Bak de quiche in de oven tot hij perfect goudbruin en gestold is. Een absolute winnaar voor jouw volgende brunch of diner!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4-6 personen
- 1 rol kant-en-klaar hartig taartdeeg
- 3 eieren
- 3 takjes rozemarijn
- 200 ml slagroom
- 70 gr geitenkaas
- 6 zongedroogde tomaat
- 2 tenen knoflook
- 300 gr tomaten (diverse kleuren)
- peper en zout
Materiaal
- taartvorm 24 cm, rond of rechthoekig
- blindbakvulling
Zo maak je het
Rol het kant-en-klare deeg wanneer nodig uit tot een passende lap en leg in de vorm. Druk de randen aan en snijd teveel deeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat het deeg 20 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Haal de bodem uit de koelkast en leg er een stuk bakpapier in. Vul de vorm met een blindbakvulling (bijvoorbeeld ongekookte rijst of speciale bakbonen) en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de quichebodem uit de oven en haal de blindbakvulling er uit, bak nog eens 7 minuten tot de bodem droog aanvoelt.
Maak ondertussen de vulling. Hak de rozemarijnnaaldjes fijn. Klop de eieren los in een kom, meng de slagroom, geitenkaas en fijngehakte rozemarijn er door. Pers er een teen knoflook over uit. Snijd zongedroogde tomaat fijn en schep door de vulling. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: als je meer tijd hebt, kun je de vulling een nacht van tevoren maken. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast. De smaak van de rozemarijn en knoflook trekt in de vulling en je hartige taart wordt nog lekkerder.
Schenk de vulling op de bodem en bak 20 minuten tot de vulling gestold is. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft, leg ze op de gestolde quiche, bak nog eens 5-7 minuten tot de tomaten her en der wat donkerder worden. Zet eventueel de laatste 3-4 minuten de grill van de oven aan.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan