Tom Kha Kai
Asian food: we houden ervan! Waan je met deze Tom Kha Kai even in Aziatische sferen. Tom Kha Kai soep betekent letterlijk kip-laos-soep en heeft zijn oorsprong uit Thailand. De Thaise kippensoep heeft rijke en frisse smaken door ingrediënten zoals limoenblad (kaffir), citroengras en koriander. Het is een lichte en gezonde soep, maar tegelijkertijd is de Thaise soep ook lekker romig door de toevoeging van kokosmelk. Voor wat extra groenten hebben wij aan dit Tom Kha Kai recept nog paddenstoelen en sperziebonen toegevoegd. Zo kom je ook nog aan wat veggies toe!
PS wij serveren de Tom Kha Kai als voorgerecht en maakten er als hoofdgerecht een Thaise noedelsalade bij!
Breng voor dit recept een bezoekje aan de toko! Ingrediënten als kaffir, laos en citroengras kun je daar net wat makkelijker vinden.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 ml kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 4 st. kippendijen
- 250 gr sperziebonen
- 140 gr koningsoesterzwammen
- 1 limoen
- 1 rode peper
- 2 lente-uitjes
- 1 knoflookteen
- 2 blaadjes kaffir (limoenblad)
- 1 tl loas (of verse)
- 1 stengel citroengras
- 1 el vissaus
- Olijfolie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de knoflook en de helft van de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Mocht je van pittig eten houden, dan kun je eventueel de zaadjes in de rode peper laten zitten. Fruit dit aan in een scheutje olijfolie.
Plet de citroengras met de platte kant van je mes en stop dit samen met de bouillon, kokosmelk, kaffir en laos in de pan toe. Breng het geheel aan de kook.
Snijd de kippendijen in grove stukken en voeg ze bij de soep. Laat de kippendijen in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar koken. Haal de kip vervolgens uit de soep, laat iets afkoelen en trek de kip iets uit elkaar met een vork. Stop de kip vervolgens terug in de pan.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes. Voeg toe aan de soep en laat ongeveer acht minuten meekoken totdat ze beetgaar zijn. Snijd in de tussentijd de paddenstoelen in plakken. Bak deze in een koekenpan met een beetje olijfolie goudbruin. Voeg ze vervolgens aan de Tom Kha Kai toe.
Breng de Tom Kha Kai op smaak met het sap van een halve limoen en de vissaus. Verwijder de citroengras en de kaffir. Breng de Thaise kippensoep eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
Snijd de resterende halve rode peper en de lente-uitjes in ringetjes. Hak de koriander grof en garneer de Tom Kha Kai met de peper, lente-uitjes en koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in