tofu ketjap

Tofu Ketjap

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, tofu en ik zijn geen dikke vrienden. Ik voel de liefde niet zo. Het is vooral de structuur die ik minder fijn vind. Het voordeel is wel dat je het zo lekker kunt maken als je zelf wilt. En daar ben ik dan wel weer goed in. Al zeg ik het zelf. Waarom ik dan toch dit recept deel? Omdat ik jullie wil blijven inspireren. Omdat ik geen fangirl ben, betekent natuurlijk niet dat dit voor iedereen geldt. Dus tofu lovers opgelet, dit recept voor tofu ketjap vind je vast ook fijn.

Voor diegene die net als ik liever vlees eten weet ik het goed gemaakt. Vervang de tofu voor kip en je hebt een heerlijke kip ketjap. Het sausje is namelijk echt de moeite om te maken. Houd je ook van varkensvlees? Dan zou je ook varkenshaas kunnen gebruiken, dan heb je babi ketjap. Heerlijk. Ik ben wel benieuwd, wat vinden jullie van deze vleesvervanger?

tofu ketjap

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr tofu
200 gr peultjes
1 broccoli
2 lente uitjes
Peper en zout

Marinade
6 el Ketjap Manis
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 teentje knoflook
Stukje gember
0,5 rode peper

Zo maak je het
Begin met maken van de marinade. Meng de ketjap met de olijfolie.

Hak de rode peper (zonder zaadjes) en de knoflook fijn. Rasp de gember fijn. Voeg dit samen met het citroensap bij de ketjap. Roer even kort.

tofu ketjap

Snijd de tofu in gelijkmatige blokjes van 2 x 2 cm. Leg de tofu in de marinade en laat het minimaal een half uurtje marineren. Hoe langer hoe beter, want des te meer trekken de smaken in de tofu.

Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze kort in ruim water met zout.

Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de tofublokjes (zonder de marinade, houd deze achter) in de pan. Bak ze rondom aan. Het lekkerste is als de buitenkant een beetje knapperig wordt.

Voeg de peultjes en de geblancheerde broccoli toe. Voeg nu ook de achtergebleven marinade toe.

Bak het geheel onder af en toe roeren nog zo’n 10 minuutjes aan. Breng de saus eventueel nog wat verder op smaak met peper en zout.

Garneer de tofu ketjap met wat fijngesneden lente ui.

Serveer dit wokgerecht met noodles of rijst.

tofu ketjap tofu ketjap

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.