Menu
Pesto-bruschetta-UPK-20-07-BLOGPOST-120.jpg

Toast met pesto en kip

Dit is een van mijn favoriete snelle hapjes om te maken voor de borrel of wanneer er iemand komt lunchen: toast met pesto en kip. Ik maak dit soort broodjes ook vaak wanneer ik eigenlijk geen zin heb om te koken. Grappig genoeg kost het natuurlijk ook tijd om te maken, maar blijkbaar heb ik daar dan meer lol in dan dat ik pasta maak, aardappeltjes zou gaan bakken of iets Aziatisch zou maken. Normaal verzin ik gewoon maar wat. Bijvoorbeeld een variant met sardines of iets met in de pan gebakken artisjokken en Parmezaanse kaassnippers. Het zijn ook 9 van de 10 keer bruschette met beleg uit potjes en blikjes die ik nog in de voorraadkast had staan of iets wat we nog over hadden uit de koelkast. De naam kip en pesto toast verraadt natuurlijk alle ingrediënten al: kip en pesto! Extra lekker met Parmezaanse kaassnippers en blaadjes verse basilicum.

Zuurdesembrood

Nou maak ik deze bruschetta ook wel eens op een afbak ciabatta. Omdat ik dan geen zin heb om boodschappen te gaan doen en er altijd wel een afbakbrood in de kast ligt. Maar wanneer je dit maakt voor een feestje, anti-pasti voorafgaand aan een etentje of een gezellige borrel neem dan een ongesneden zuurdesembrood. En bij voorkeur van de bakker. Die kun je mooi in dikke plakken snijden, goed in de oven roosteren met wat olie en daarna met knoflook insmeren. De pesto maak je voor dit recept zelf, maar wanneer je geen tijd hebt kun je ook een lekkere kant-en-klaar variant gebruiken.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 wit zuurdesembrood (ongesneden zuurdesem, genoeg voor 8 dikke plakken)
  • 300 gr kippendijfilets
  • 2-3 tenen knoflook
  • 70 gr pistachenootjes
  • 30 gr parmezaanse kaas (+ extra om te garneren)
  • 14 gr basilicum (1 verse kruidenverpakking)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd het brood in lekkere dikke plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik. Rooster de plakken in de oven, droge koekenpan of broodrooster. Halveer de tenen knoflook en wrijf ze over het brood, dit gaat het beste als het brood nog een beetje warm is van het roosteren.

  2. Dep de kippendijfilets aan beide kanten droog met een stukje keukenpapier en bestrooi ze daarna royaal met zout. Bak de kip goudbruin in een  pan met 2 el olijfolie en eventueel een klontje roomboter.  Haal ze daarna uit de pan en laat ze afkoelen tot je ze gemakkelijk in mooie plakjes kunt snijden.

  3. Maak terwijl je de kip aan het bakken bent de pesto door; de pistachenootjes, 7 el olijfolie, Parmezaanse kaas en basilicum in het hakmolentje van de staafmixer te mixen tot er een gladde smeuïge pesto ontstaat. Breng goed op smaak met zout en peper. Wanneer jouw pesto nog een niet smeuïg genoeg is voeg je nog wat extra olijfolie toe.

  4. Besmeer de plakken toast met pesto en beleg daarna met de plakjes kip. Garneer met wat extra basilicum, een drizzle van je favoriete olijfolie en wat snippers Parmezaanse kaas.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan