Menu
Tjap-tjoy-met-kip-UPK-21-04-BLOGPOST-APRIL-MEI-652.jpg

Tjap tjoy

Deze lekkere en snelle klassieker moet je echt ook eens zelfgemaakt hebben: tjap tjoy met kip. Je kan de kip weglaten voor een vega variant. Alle ingrediënten zijn vers en daardoor extra lekker! Voor dit recept gebruikten we een wokmix. Als je zelf gek bent op sperzieboontjes, broccoli of peultjes dan kun je die natuurlijk ook gebruiken. Zo’n wokmix is gewoon lekker makkelijk. De naam tjap tjoy betekent gemengde groenten dus wanneer je zelf nog wat toevoegt doe je niets raars. Het is, zoals je waarschijnlijk wel weet een echt Kantonees Chinees gerecht waarbij de groenten worden gewokt en daarna in een saus gaar gekookt. De saus wordt gemaakt van oestersaus, sojasaus en bouillon. Tjap tjoy is natuurlijk heel lekker met rijst, kies lekker gezond voor zilvervliesrijst of volkoren basmatirijst.

voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr kippendijfilets (laat weg vovega variant)
  • 750 gr Chinese wokgroenten (met peultjes bijvb)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 bosui
  • 1 rode chilipepers
  • 3 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el maizena
  • 500 ml (kippen)bouillon
  • 75 gr gezouten pinda's
  • zonnebloemolie
  • Peper en zout

Lekker met

  • zilvervliesrijst

Zo maak je het

  1. Dep de kippendijfilets droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi ze royaal met zout en peper, snijd de kip in stukjes. Verhit zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Bak de kip 2-3 minuten tot hij bijna gaar is. Neem uit de pan en leg de stukjes op een bord.

  2. Doe de maizena met een klein beetje water in een kommetje, roer de maizena los en laat even staan.

  3. Haal de zaadjes uit de chilipeper en snijd in ringetjes. Haal de schilletjes van de tenen knoflook en hak ze fijn.

  4. Doe opnieuw wat zonnebloemolie in de wok of koekenpan, voeg de rode peper en knoflook toe, bak 1-2 minuten op laag vuur. Doe de wokmix erbij en roerbak de groenten 2-3 minuten, schenk rustig de bouillon er bij.  Voeg de kip, oestersaus en sojasaus en maizena toe en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingedikt.

  5. Hak de bosui in ringetjes en de pinda’s grof. Schep de tjap tjoy op de borden en garneer met de bosui en pinda’s. Tjap tjoy kun je gewoon zo eten of geef er zilvervliesrijst bij.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan