Tjap tjoy met kip wokgerechten

Tjap tjoy

Deze lekkere en snelle Chinese klassieker moet je echt ook eens zelfgemaakt hebben: tjap tjoy met kip. Je kan de kip weglaten voor een vega variant. Alle ingrediënten zijn vers en daardoor extra lekker! Voor dit recept gebruikten we een wokmix. Als je zelf gek bent op sperzieboontjes, broccoli of peultjes dan kun je die natuurlijk ook gebruiken. Zo’n wokmix is gewoon lekker makkelijk.

Tjap Tjoy

De naam tjap tjoy betekent gemengde groenten dus wanneer je zelf nog wat toevoegt doe je niets raars. Het is, zoals je waarschijnlijk wel weet een echt Kantonees Chinees gerecht waarbij de groenten worden gewokt en daarna in een saus gaar gekookt. De saus wordt gemaakt van oestersaus, sojasaus en bouillon. Tjap tjoy is natuurlijk heel lekker met rijst, kies lekker gezond voor zilvervliesrijst of volkoren basmatirijst.

Tjap tjoy met kip wokgerechten
ingrediënt oosterse

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr kippendijfilets (laat weg vovega variant)
  • 750 gr Chinese wokgroenten (met peultjes bijvb)
  • 2 tenen knoflook
  • 4 bosui
  • 1 rode chilipepers
  • 3 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el maizena
  • 500 ml (kippen)bouillon
  • 75 gr gezouten pinda's
  • zonnebloemolie
  • Peper en zout

Lekker met

  • zilvervliesrijst
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep de kippendijfilets droog met een stukje keukenpapier. Bestrooi ze royaal met zout en peper, snijd de kip in stukjes. Verhit zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Bak de kip 2-3 minuten tot hij bijna gaar is. Neem uit de pan en leg de stukjes op een bord.

  2. Doe de maizena met een klein beetje water in een kommetje, roer de maizena los en laat even staan.

  3. Haal de zaadjes uit de chilipeper en snijd in ringetjes. Haal de schilletjes van de tenen knoflook en hak ze fijn.

  4. Doe opnieuw wat zonnebloemolie in de wok of koekenpan, voeg de rode peper en knoflook toe, bak 1-2 minuten op laag vuur. Doe de wokmix erbij en roerbak de groenten 2-3 minuten, schenk rustig de bouillon er bij.  Voeg de kip, oestersaus en sojasaus en maizena toe en laat 10 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingedikt.

  5. Hak de bosui in ringetjes en de pinda’s grof. Schep de tjap tjoy op de borden en garneer met de bosui en pinda’s. Tjap tjoy kun je gewoon zo eten of geef er zilvervliesrijst bij.

Aziatische ingrediënten
Tjap tjoy met kip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in