viskoekjes kabeljauw

Thaise viskoekjes

Viskoekjes zijn de ideale manier om vis te leren eten. Het zijn eigenlijk gewone kleine visburgertjes en deze zijn lekker voor jong en oud. Dit is een lekker recept voor Thaise viskoekjes. Als de kleinsten mee eten, kan je wat minder currypasta toevoegen zodat het niet te pittig wordt. Je kan viskoekjes maken van witvis zoals kabeljauw, maar van zalm kan ook. Lekker als hapje, lichte lunch of als onderdeel van de avondmaaltijd!

Okonomiyaki
thaise viskoekjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 - 10 st.

  • 250 gr kabeljauw
  • 1 el Thaise gele currypasta
  • 3 st. lente ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eiwit
  • 1,5 el bloem (of boekweitmeel)
  • 1 tl vissaus
  • Handje verse peterselie
  • Zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje. Doe de vis in de kom van je keukenmachine. Voeg de knoflook, de peterselie, het eiwit, de vissaus en de currypasta toe en maal het tot een egale pasta.  Een beetje structuur is niet erg, als het maar een geheel is.

  2. Hak de lente ui  fijn. Voeg dit samen met de bloem bij het vismengsel. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra bloem toe. Liever glutenvrije viskoekjes? Gebruik dan boekweitmeel.

  3. Vorm met natte handen kleine koekjes van het vismengsel. Bak de Thaise viskoekjes in een paar minuten goudbruin in wat olijfolie.

  4. Serveer met partjes limoen, een zoetzure komkommersalade of een zoete chilisaus.

viskoekjes recept
viskoekjes kabeljauw

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (17 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in