
Thaise viskoekjes
Viskoekjes zijn de ideale manier om vis te leren eten. Het zijn eigenlijk gewone kleine visburgertjes en deze zijn lekker voor jong en oud. Dit is een lekker recept voor Thaise viskoekjes. Als de kleinsten mee eten, kan je wat minder currypasta toevoegen zodat het niet te pittig wordt. Je kan viskoekjes maken van witvis zoals kabeljauw, maar van zalm kan ook. Lekker als hapje, lichte lunch of als onderdeel van de avondmaaltijd!



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 8 - 10 st.
- 250 gr kabeljauw
- 1 el Thaise gele currypasta
- 3 st. lente ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eiwit
- 1,5 el bloem (of boekweitmeel)
- 1 tl vissaus
- Handje verse peterselie
- Zout
Zo maak je het
Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje. Doe de vis in de kom van je keukenmachine. Voeg de knoflook, de peterselie, het eiwit, de vissaus en de currypasta toe en maal het tot een egale pasta. Een beetje structuur is niet erg, als het maar een geheel is.
Hak de lente ui fijn. Voeg dit samen met de bloem bij het vismengsel. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra bloem toe. Liever glutenvrije viskoekjes? Gebruik dan boekweitmeel.
Vorm met natte handen kleine koekjes van het vismengsel. Bak de Thaise viskoekjes in een paar minuten goudbruin in wat olijfolie.
Serveer met partjes limoen, een zoetzure komkommersalade of een zoete chilisaus.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan