Thaise viskoekjes
Viskoekjes zijn de ideale manier om vis te leren eten. Het zijn eigenlijk gewone kleine visburgertjes en deze zijn lekker voor jong en oud. Dit is een lekker recept voor Thaise viskoekjes. Als de kleinsten mee eten, kan je wat minder currypasta toevoegen zodat het niet te pittig wordt. Je kan viskoekjes maken van witvis zoals kabeljauw, maar van zalm kan ook. Lekker als hapje, lichte lunch of als onderdeel van de avondmaaltijd!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 - 10 st.
- 250 gr kabeljauw
- 1 el Thaise gele currypasta
- 3 st. lente ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eiwit
- 1,5 el bloem (of boekweitmeel)
- 1 tl vissaus
- Handje verse peterselie
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep de kabeljauw droog met een keukenpapiertje. Doe de vis in de kom van je keukenmachine. Voeg de knoflook, de peterselie, het eiwit, de vissaus en de currypasta toe en maal het tot een egale pasta. Een beetje structuur is niet erg, als het maar een geheel is.
Hak de lente ui fijn. Voeg dit samen met de bloem bij het vismengsel. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra bloem toe. Liever glutenvrije viskoekjes? Gebruik dan boekweitmeel.
Vorm met natte handen kleine koekjes van het vismengsel. Bak de Thaise viskoekjes in een paar minuten goudbruin in wat olijfolie.
Serveer met partjes limoen, een zoetzure komkommersalade of een zoete chilisaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in