
Thaise traybake met groene curry kip
Super easy, deze Thaise traybake met groene curry kip. De voorbereiding is minimaal, dus deze ovenschotel staat binnen 15 minuten in de oven! Lekker met pompoen-wedges, rode ui en bimi. De kip smeer je in met een groene currypasta. Wij gebruikten daarvoor een kant-en-klare pasta – wel zo makkelijk! Maar je kan uiteraard ook zelf een currypasta maken. Deze traybake is lekker met rijst en wordt fijn afgetopt met kokos- en pindakruimels. Ben je gek op traybakes? Misschien vind je deze Italiaanse traybake ook lekker.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 1 kleine pompoen (ca 750 gram )
- 200 gr bimi
- 2 rode uien
- 6 takjes koriander
- 3 takjes Thaise basilicum (of gewone basilicum)
- 4 + 4 el Thaise groene currypasta (ca 140 gram)
- 80 gr gezouten pinda's
- 40 gr grof kokosrasp (of kokossnippers)
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Lekker met
- zilvervliesrijst of basmatirijst
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Dep de kipfilets droog met keukenpapier, leg ze op een bord en bestrijk ze rondom met 3 eetlepels van de groene currypasta.
Haal de schil van de rode uien en snijd ze in parten. Hak de bimi in de lengte door de helft. Borstel de pompoen schoon, halveer hem, haal de pitten er uit en snijd daarna in smalle wedges van 1 cm breed.
Meng de rest van de currypasta (3 eetlepels) met een scheutje zonnebloemolie (2 eetlepels) en hussel de pompoen door het mengsel. Verdeel in een enkele laag over de bakplaat en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel de rest van de groenten: de rode ui en bimi ook door de curry-olie. En leg na 15 minuten samen met de kip tussen de pompoenwedges. Bak 30 minuten tot de groenten en kip gaar zijn.
Rooster de grove kokosrasp in een droge koekenpan tot er goudbruine plekjes ontstaan. Hak de pinda’s fijn en meng door de kokosrasp. Haal de blaadjes van de kruidentakjes en hak grof. Haal de Thaise traybake uit de oven en bestrooi met de kruiden, pinda’s en kokosrasp. Serveer bijvoorbeeld met rijst.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan