Thaise traybake

Thaise traybake met groene curry kip

Super easy, deze Thaise traybake met groene curry kip. De voorbereiding is minimaal, dus deze ovenschotel staat binnen 15 minuten in de oven! Lekker met pompoen-wedges, rode ui en bimi. De kip smeer je in met een groene currypasta. Wij gebruikten daarvoor een kant-en-klare pasta – wel zo makkelijk! Maar je kan uiteraard ook zelf een currypasta maken. Deze traybake is lekker met rijst en wordt fijn afgetopt met kokos- en pindakruimels. Ben je gek op traybakes? Misschien vind je deze Italiaanse traybake ook lekker.

Thaise traybake
Thaise traybake
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 1 kleine pompoen (ca 750 gram )
  • 200 gr bimi
  • 2 rode uien
  • 6 takjes koriander
  • 3 takjes Thaise basilicum (of gewone basilicum)
  • 4 + 4 el Thaise groene currypasta (ca 140 gram)
  • 80 gr gezouten pinda's
  • 40 gr grof kokosrasp (of kokossnippers)
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout

Lekker met

  • zilvervliesrijst of basmatirijst

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Dep de kipfilets droog met keukenpapier, leg ze op een bord en bestrijk ze rondom met 3 eetlepels van de groene currypasta.

  3. Haal de schil van de rode uien en snijd ze in parten. Hak de bimi in de lengte door de helft. Borstel de pompoen schoon, halveer hem, haal de pitten er uit en snijd daarna in smalle wedges van 1 cm breed.

  4. Meng de rest van de currypasta (3 eetlepels) met een scheutje zonnebloemolie (2 eetlepels) en hussel de pompoen door het mengsel. Verdeel in een enkele laag over de bakplaat en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel de rest van de groenten: de rode ui en bimi ook door de curry-olie. En leg na 15 minuten samen met de kip tussen de pompoenwedges. Bak 30 minuten tot de groenten en kip gaar zijn.

  5. Rooster de grove kokosrasp in een droge koekenpan tot er goudbruine plekjes ontstaan. Hak de pinda’s fijn en meng door de kokosrasp. Haal de blaadjes van de kruidentakjes en hak grof. Haal de Thaise traybake uit de oven en bestrooi met de kruiden, pinda’s en kokosrasp. Serveer bijvoorbeeld met rijst.

Thaise traybake
Thaise traybake

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Ovenschotel Kip Pompoen Aziatische recepten Oven Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in