Thaise traybake met groene curry kip
Super easy, deze Thaise traybake met groene curry kip. De voorbereiding is minimaal, dus deze ovenschotel staat binnen 15 minuten in de oven! Lekker met pompoen-wedges, rode ui en bimi. De kip smeer je in met een groene currypasta. Wij gebruikten daarvoor een kant-en-klare pasta – wel zo makkelijk! Maar je kan uiteraard ook zelf een currypasta maken. Deze traybake is lekker met rijst en wordt fijn afgetopt met kokos- en pindakruimels. Ben je gek op traybakes? Misschien vind je deze Italiaanse traybake ook lekker.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 1 kleine pompoen (ca 750 gram )
- 200 gr bimi
- 2 rode uien
- 6 takjes koriander
- 3 takjes Thaise basilicum (of gewone basilicum)
- 4 + 4 el Thaise groene currypasta (ca 140 gram)
- 80 gr gezouten pinda's
- 40 gr grof kokosrasp (of kokossnippers)
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Lekker met
- zilvervliesrijst of basmatirijst
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Dep de kipfilets droog met keukenpapier, leg ze op een bord en bestrijk ze rondom met 3 eetlepels van de groene currypasta.
Haal de schil van de rode uien en snijd ze in parten. Hak de bimi in de lengte door de helft. Borstel de pompoen schoon, halveer hem, haal de pitten er uit en snijd daarna in smalle wedges van 1 cm breed.
Meng de rest van de currypasta (3 eetlepels) met een scheutje zonnebloemolie (2 eetlepels) en hussel de pompoen door het mengsel. Verdeel in een enkele laag over de bakplaat en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel de rest van de groenten: de rode ui en bimi ook door de curry-olie. En leg na 15 minuten samen met de kip tussen de pompoenwedges. Bak 30 minuten tot de groenten en kip gaar zijn.
Rooster de grove kokosrasp in een droge koekenpan tot er goudbruine plekjes ontstaan. Hak de pinda’s fijn en meng door de kokosrasp. Haal de blaadjes van de kruidentakjes en hak grof. Haal de Thaise traybake uit de oven en bestrooi met de kruiden, pinda’s en kokosrasp. Serveer bijvoorbeeld met rijst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in