Thaise salade met kip en noedels
Deze Thaise salade met kip en noedels is een echte smaakbom. De combinatie tussen zoet, zout en zuur moet helemaal kloppen. Voor deze Thaise maaltijdsalade heb ik een heerlijke dressing bedacht met limoen, vissaus en wat suiker. Lekker met frisse groenten (komkommer en wortel), gebraden kippendijen, en noedels. Serveer er lekker wat extra koriander en limoentjes bij! Liever een Thaise salade met pindadressing? Probeer dit recept dan eens.
Ingrediënten voor 4 personen
1 winterwortel (of julienne gesneden wortel)
300 gr kippendijfilets
70 gr geroosterde pinda’s
15 gr verse koriander
300 gr rijstnoedels
5 snackkomkommers
1 el plantaardige olie
25 gr boter
Zout en peper
Dressing
1 el limoensap
4 tl vissaus
1 tl suiker
2 limoentjes om erbij te serveren
Zo maak je het
Snijd de wortel in hele dunne reepjes (julienne), die kun je bijvoorbeeld met de mandoline doen (of gebruik kant-en-klaar gesneden wortel)
Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg de boter en 1 eetlepel plantaardige olie toe. Dep de kippendijfilets droog met wat keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg ze in de pan en bak ze rondom mooi goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de pinda’s en koriander grof en meng doorelkaar. Zet even apart.
Maak de dressing. Doe het limoensap en de vissaus samen in een kommetje. Meng goed doorelkaar. Voeg de suiker toe en roer totdat dit is opgelost. Breng op smaak met wat peper.
Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze daarna kort af onder koud water. Zo gaat het zetmeel van de noedels en plakken ze in de salade niet aan elkaar. Meng de dressing door de noedels.
Snijd de gebraden kip in stukjes of reepjes.
Verdeel de noedels over de borden of kommen. Leg overal wat wortel op. Voeg de kip stukjes of reepjes toe. Bestrooi de Thaise maaltijdsalade met de blokjes komkommer, pinda’s en koriander. Snijd de limoentjes in partjes en serveer bij de salade.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.