Thaise maaltijdsalade

Thaise salade met kip en noedels

Deze Thaise salade met kip en noedels is een echte smaakbom. De combinatie tussen zoet, zout en zuur moet helemaal kloppen. Voor deze Thaise maaltijdsalade heb ik een heerlijke dressing bedacht met limoen, vissaus en wat suiker. Lekker met frisse groenten (komkommer en wortel), gebraden kippendijen, en noedels. Serveer er lekker wat extra koriander en limoentjes bij! Liever een Thaise salade met pindadressing? Probeer dit recept dan eens.

Thaise maaltijdsalade
Thaise maaltijdsalade

Ingrediënten voor 4 personen
1 winterwortel (of julienne gesneden wortel)
300 gr kippendijfilets
70 gr geroosterde pinda’s
15 gr verse koriander
300 gr rijstnoedels
5 snackkomkommers
1 el plantaardige olie
25 gr boter
Zout en peper

Dressing
1 el limoensap
4 tl vissaus
1 tl suiker

2 limoentjes om erbij te serveren

Zo maak je het
Snijd de wortel in hele dunne reepjes (julienne), die kun je bijvoorbeeld met de mandoline doen (of gebruik kant-en-klaar gesneden wortel)

Verwarm een koekenpan op het vuur en voeg de boter en 1 eetlepel plantaardige olie toe. Dep de kippendijfilets droog met wat keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg ze in de pan en bak ze rondom mooi goudbruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de pinda’s en koriander grof en meng doorelkaar. Zet even apart.

Maak de dressing. Doe het limoensap en de vissaus samen in een kommetje. Meng goed doorelkaar. Voeg de suiker toe en roer totdat dit is opgelost. Breng op smaak met wat peper.

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze daarna kort af onder koud water. Zo gaat het zetmeel van de noedels en plakken ze in de salade niet aan elkaar. Meng de dressing door de noedels.

Snijd de gebraden kip in stukjes of reepjes.

Verdeel de noedels over de borden of kommen. Leg overal wat wortel op. Voeg de kip stukjes of reepjes toe. Bestrooi de Thaise maaltijdsalade met de blokjes komkommer, pinda’s en koriander. Snijd de limoentjes in partjes en serveer bij de salade.

Thaise maaltijdsalade
Thaise salade
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.