Thaise kip stoofpot
Zin in een lekkere stoofpot? Dan moet je deze kip stoofpot eens proberen. En dit is niet zomaar een kip stoofpot, maar een hele, verrassende Thaise kipstoof. Het fijne van kip gebruiken in een stoofpot is dat het lekker snel klaar is. Het hoeft niet uren te pruttelen en te stoven. De kip is al binnen 20-25 minuten gaar. Maar hoe geven we nou die Thaise twist aan dit kip stoofpot recept? Door de bouillon op smaak te brengen met de lekkerste Aziatische kruiden en smaakmakers. Als basis gebruiken we een kippenbouillon, maar hier voegen we KIKKOMAN sojasaus aan toe, gember, rode peper, knoflook en citroengras. Deze sojasaus staat altijd in ons keukenkastje, want het is de perfecte smaakmaker voor heel veel recepten. Je kunt er dus een stoofpot mee op smaak brengen of rijst extra pit geven, maar je kunt ook de lekkerste marinades maken met sojasaus. Kortom, een goede basissaus die niet mag ontbreken in je voorraadkast. Voeg aan de Thaise kipstoof pot de laatste 8 minuten doperwtjes en sperzieboontjes toe en breng verder op smaak met vers geperste limoensap. Serveer met rijst of noedels.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 300 gr zilvervliesrijst
- 250 gr sperziebonen (panklaar)
- 300 gr doperwten
- 4 bosuien
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 rode peper
- 1 stengel citroengras
- 4 takjes (Thaise) basilicum
- 2 takjes munt
- 2 limoentjes
- 500 ml kippenbouillon
- 75 ml KIKKOMAN sojasaus
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Dep de kipfilets droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een stoofpan en bak de kipfilets in een enkele laag rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze even apart.
Snijd de bosuien in ringetjes, haal de schilletjes van de knoflook en snijd in plakjes. Maak de gember schoon en hak fijn en kneus het citroengras met de platte kant van een mes. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd in ringetjes. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe en fruit de knoflook, rode peper, gember en 2/3 van de bosui in 1-2 minuten lichtbruin.
Schenk de sojasaus en bouillon in de pan. Leg de kip en de stengel citroengras erbij en breng zachtjes aan de kook. Stoof de kip in 20-25 minuten op laag vuur gaar. Voeg de laatste 6-8 minuten de sperziebonen en doperwten toe.
Kook ondertussen de rijst. Hak de kruidenblaadjes grof. Neem de kip uit de pan en snijd in plakjes. Haal het citroengras uit de bouillon en breng op smaak met sap van 2 limoenen. Verdeel kip, rijst en bouillon over de borden en garneer met verse kruiden en achtergehouden bosui.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in