
Tartelette met citroen
Wanneer je een maximaal resultaat wilt maar heel weinig werk, dan zijn is een tartelette het perfecte taartje om te maken. We maakten de bodempjes voor deze citroentaartjes van een rol bladerdeeg. Omdat alleen de bodempjes in de oven worden gebakken bak je de bodempjes blind. Dat betekent dat je de bodempjes vult met een nepvulling die er voor zorgt dat het bladerdeeg aan de binnenkant niet uitzet tijdens het bakken. Die nepbodem kunnen ongekookte rijst of droge bonen zijn. Wanneer je de bodempjes hebt gebakken laat je ze even afkoelen. Maak daarna de vulling door de lemoncurd en mascarpone tot een glad mengsel te kloppen. Lemoncurd vind je in de supermarkt in het jam schap. Vul de bodempjes en versier ze daarna zo mooi als je kunt. Met bijvoorbeeld mini macarons, schuimpjes, vers fruit zoals: aardbeien, blauwe bessen, rode bessen en/of frambozen. Je kunt ook lekkere koekjes in stukjes breken en er in zetten. Of versieren met stukjes chocolade of een mooi bonbonnetje. Natuurlijk kun je dit tartelette recept ook in het groot maken. Dat kan in een grote ronde taartvorm of in een springvorm. In een ronde taartvorm is wel het makkelijkste, omdat taartvormen een losse bodem hebben waardoor je de bladerdeegbodem gemakkelijk uit de vorm kunt halen zonder hem te breken.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 6 st.
- 1 rol bladerdeeg
- 500 gr mascarpone
- 10 el lemon curd
- 6 macarons
- gemengd vers fruit (aardbeien, frambozen, rode besjes, blauwe bessen )
- boter om in te vetten
Materiaal
- 6 taartvormpjes, van 10-15cm doorsnede
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Vet de tartelette vormpjes in met boter.
Bekleed de vormpjes met het bladerdeeg, druk de bodem en zijkanten goed aan en snijd de bovenkant netjes bij met een mesje. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg in elk vormpje een stukje bakpapier en vul ze op met een steunvulling.
Een steunvulling is een nepvulling wat je gebruikt om het bladerdeeg mooi plat te houden tijdens het bakken, gebruik hiervoor droge ongekookte bonen, ongekookte rijst of speciale bakbonen.
Zet de tartelette vormpjes in de voorverwarmde oven en bak ze in 20 minuten goudbruin. Haal de steunvulling en het bakpapier uit de vormpjes en zet ze nog eens 10 minuten in de oven. Laat ze afkoelen voordat je bladerdeegbodempjes vult.
Schep de mascarpone in een kom en meng de lemoncurd er door. Vul de bladerdeegbodempjes met het citroen mascarpone mengsel. Garneer met vers fruit en macarons.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan