Pindakaas taart
Oh yes een pindakaastaart! Je wordt nu waarschijnlijk of heel enthousiast of je denkt nou dit recept sla ik toch even over. Toch zijn er denk meer mensen die helemaal gek zijn op de combinatie van pindakaas en banaan dan niet. De truc is vooral om die banaan niet te zoet te maken en de pindakaas te heftig. Daarom klop je de pindakaas met wat mascarpone luchtig. De bananen karameliseer je met een beetje suiker in een koekenpan. Van het bakken komen er allemaal lekkere zoutige en zoetige stukjes aan de banaan. Wat het juist heel lekker maakt en de perfecte combinatie met die pindakaas. Ook deze taart is best machtig, maar wel lekker!
Taart zonder oven
Dit is een taart waar geen oven aan te pas komt, ze noemen dit ook wel een no bake taart. De bodem maak je heel gemakkelijk met koekjes. Ik gebruik voor koekbodems vaak digestieve koekjes, die hebben ook iets zoutigs. Maar je kunt ook best iets anders proberen. Bijvoorbeeld een volkoren koekje of mariabiscuitje. Wanneer je een andere vorm gebruikt (wat gemakkelijk kan) dan ik heb gedaan zorg dan dat je genoeg kruimels voor de bodem maakt. Kruimel eventueel nog wat meer koekjes en boter dan in het recept staat. Je kunt ook eerst kijken of je voldoende hebt en snel nog wat bij maken. Je bodem moet tenminste 1cm dik zijn.
Ingrediënten voor 8 personen
4 bananen
375 gr digestieve koekjes
8 tl suiker
250 gr pindakaas
225 gr mascarpone
300 gr gezouten roomboter + extra om in te vetten + om in te bakken
Handje grove kokosrasp (garnering)
Zo maak je het
Vet een bakvorm van ca 20 x 30cm in met boter. Ik gebruikte een vorm met karteltjes. Je kunt ook heel goed een springvorm gebruiken en geen opstaande rand maken. Breek de koekjes in grove stukken en doe ze in het hakmolentje van de staafmixer. Maal de koekjes fijn. Smelt de boter in een steelpannetje en roer door de koelkruimels. Schep de kruimels in de vorm en druk ze goed in de vorm. Zet dit 30 minuten in in de koelkast.
Doe de mascarpone in een kom en klop de pindakaas door de mascarpone. Haal de bodem wanneer afgekoeld uit de vorm en schep de mix in de bodem en strijk glad. Zet even apart.
Halveer de bananen. Bestrooi ze met wat suiker en bak ze met een beetje boter mooi bruin in een koekenpan. Leg ze op de mascarpone pindakaasmix. Garneer de pindakaastaart eventueel met wat grove kokosrasp.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in