Menu
Stroopwafel-taart-UPK-21-04-BLOGPOST-APRIL-MEI-585.jpg

Stroopwafel taart met gebakken ananas

Zin om te bakken? Maak dan deze stroopwafel taart met een heerlijke en snel gemaakte sloffenbodem en gegrilde ananas! Heel erg lekker. Deze sloffenbodem kun je overigens ook gebruiken voor je eigen ideeën. Of dat nou vers zomerfruit is of plakken sinaasappel, met deze bodem kun je alle kanten op. Een sloffenbodem maak je overigens met een sloffenvorm. Het is een vorm zonder bodem, die je om het deeg heen zet. Het deeg leg je op een een bakplaat bedekt met bakpapier. Wanneer je geen sloffenvorm hebt (en ook niet wilt kopen) kun je de rand van een springvorm gebruiken. De stroopwafeltaart maak je met gegrilde stukken ananas. De zurige maar ook zoete smaak van verse ananas met karamel en stroopwafels is echt heerlijk. Het lekkerste is om de plakken ananas te grillen, dat doe je in een grillpan tot de plakken mooie streepjes krijgen. Het zorgt voor een extra lekkere smaak aan de ananas. Bakken kan natuurlijk ook, dan mis je het grillstreepje en de gegrilde smaak maar werkt ook goed. Bedek de sloffenbodem royaal met slagroom, leg de plakken ananas er op en versier rijkelijk met stukjes stroopwafel. Tot slot drizzle je er flink wat karamelsaus over. De bodem kun je van tevoren maken (en zelfs invriezen als je wilt), de ananas kun je van tevoren grillen alhoewel dat warme wel lekker is. Het versieren: de slagroom, ananas, stroopwafel en karamelsaus moet je echt een paar minuten voordat je hem serveert doen. Veel bakplezier!

6-8 stukjes

Ingrediënten voor het deeg

  • 250 gr bloem
  • 180 gr roomboter
  • 1 ei (middelgroot )
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gr kristalsuiker

Ingrediënten voor de topping

  • 5 stroopwafels
  • 1 ananas
  • 250 gr geklopte slagroom
  • 125 ml karamelsaus

Zo maak je het

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Dit kun je ook in de keukenmachine doen. Vorm het sloffendeeg tot een platte schijf en verpak het in huishoudfolie. Laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  2. Snijd de schil van de ananas, haal het harde gedeelte uit het midden en snijd het vruchtvlees in plakken. Grill de ananasplakken aan beide kanten in een grillpan tot ze mooie donkere streepjes krijgen. Haal ze uit de pan en leg ze op een bordje. Snijd ze eventueel in stukjes. Breek de stroopwafels in stukjes en zet tot gebruik apart.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch),  160 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. Rol het deeg uit tot een lap van 8 mm dik. In de maat van de sloffenring. Wanneer je een echte sloffenring gebruikt rol je dus een langwerpige deeglap, gebruik je de ring van de springvorm dan rol je een ronde deeglap. Druk met een ingevette sloffenring (of springvormring) een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg (en bewaar het in de koelkast om koekjes van te bakken of in de vriezer en maak er een nieuwe bodem van). Leg de deegplak op de met bakpapier beklede bakplaat en zet de ingevette sloffenvorm eromheen.

  5. Zet de slof in de oven en bak het deeg in 25 tot 28 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de slof afkoelen.

  6. Spuit slagroomtoefjes op de sloffenbodem, leg daar de gegrilde ananasschijven er versier rijkelijk met stukjes stroopwafel. Drizzle tot slot lekker veel de karamelsaus over de stroopwafel taart.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan