Stroopwafel taart

Stroopwafel taart met gebakken ananas

Zin om te bakken? Maak dan deze stroopwafel taart met een heerlijke en snel gemaakte sloffenbodem en gegrilde ananas! Heel erg lekker. Deze sloffenbodem kun je overigens ook gebruiken voor je eigen ideeën. Of dat nou vers zomerfruit is of plakken sinaasappel, met deze bodem kun je alle kanten op. Een sloffenbodem maak je overigens met een sloffenvorm. Het is een vorm zonder bodem, die je om het deeg heen zet. Het deeg leg je op een een bakplaat bedekt met bakpapier. Wanneer je geen sloffenvorm hebt (en ook niet wilt kopen) kun je de rand van een springvorm gebruiken. De stroopwafeltaart maak je met gegrilde stukken ananas. De zurige maar ook zoete smaak van verse ananas met karamel en stroopwafels is echt heerlijk. Het lekkerste is om de plakken ananas te grillen, dat doe je in een grillpan tot de plakken mooie streepjes krijgen. Het zorgt voor een extra lekkere smaak aan de ananas. Bakken kan natuurlijk ook, dan mis je het grillstreepje en de gegrilde smaak maar werkt ook goed. Bedek de sloffenbodem royaal met slagroom, leg de plakken ananas er op en versier rijkelijk met stukjes stroopwafel. Tot slot drizzle je er flink wat karamelsaus over. De bodem kun je van tevoren maken (en zelfs invriezen als je wilt), de ananas kun je van tevoren grillen alhoewel dat warme wel lekker is. Het versieren: de slagroom, ananas, stroopwafel en karamelsaus moet je echt een paar minuten voordat je hem serveert doen. Veel bakplezier!

Stroopwafel taart
ingredient koekjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor het deeg

  • 250 gr bloem
  • 180 gr roomboter
  • 1 ei (middelgroot )
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gr kristalsuiker

Ingrediënten voor de topping

  • 5 stroopwafels
  • 1 ananas
  • 250 gr geklopte slagroom
  • 125 ml karamelsaus
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot je er een samenhangende bal van kunt maken. Dit kun je ook in de keukenmachine doen. Vorm het sloffendeeg tot een platte schijf en verpak het in huishoudfolie. Laat 30 minuten in de koelkast rusten.

  2. Snijd de schil van de ananas, haal het harde gedeelte uit het midden en snijd het vruchtvlees in plakken. Grill de ananasplakken aan beide kanten in een grillpan tot ze mooie donkere streepjes krijgen. Haal ze uit de pan en leg ze op een bordje. Snijd ze eventueel in stukjes. Breek de stroopwafels in stukjes en zet tot gebruik apart.

  3. Verwarm de oven voor op 180 graden (electrisch),  160 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  4. Rol het deeg uit tot een lap van 8 mm dik. In de maat van de sloffenring. Wanneer je een echte sloffenring gebruikt rol je dus een langwerpige deeglap, gebruik je de ring van de springvorm dan rol je een ronde deeglap. Druk met een ingevette sloffenring (of springvormring) een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg (en bewaar het in de koelkast om koekjes van te bakken of in de vriezer en maak er een nieuwe bodem van). Leg de deegplak op de met bakpapier beklede bakplaat en zet de ingevette sloffenvorm eromheen.

  5. Zet de slof in de oven en bak het deeg in 25 tot 28 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de sloffenring direct na het bakken en laat de slof afkoelen.

  6. Spuit slagroomtoefjes op de sloffenbodem, leg daar de gegrilde ananasschijven er versier rijkelijk met stukjes stroopwafel. Drizzle tot slot lekker veel de karamelsaus over de stroopwafel taart.

Stroopwafel taart
ingredient stroopwafels

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in