Stoofperen in rode wijn

Stoofperen in rode wijn

Denk je aan de winter dan denk je aan stoofperen. Zelf stoofperen maken is helemaal niet ingewikkeld. Je gebruikt hiervoor een speciale peer, namelijk de Gieser Wildeman en dus geen handperen. Dit stoofperen recept is met rode wijn, maar we hebben ook een alcoholvrije versie online staan. Hoe langer ze koken, hoe beter geldt voor stoofperen. De naam zegt het al, als je de tijd hebt, laat ze dan gerust 3 uur of langer stoven. Zorg er alleen voor dat niet al je kookvocht verdampt, maar op een laag vuurtje zal dit niet zo snel gaan. Lekker als bijgerecht voor het kerstdiner of op een gewone doordeweekse dag.

Stoofperen in rode wijn
Stoofperen in rode wijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 10 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 500 ml rode water
  • 250 ml rode wijn (of bessensap)
  • 2 el suiker (of meer naar wens)
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagelen

Zo maak je het

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Wij doen dit altijd met een appelboortje, zodat de peer in tact blijft. Je kan dit ook achterwege laten en de peren in zijn geheel serveren.

  2. Zet een pan op het vuur met het water, de wijn, de kruidnagelen, het kaneelstokje en de suiker. Schil de schil van de sinaasappel (alleen het oranje gedeelte) en voeg dit bij de peren. Stoof de peren op een laag vuur in ongeveer 3 uur gaar.

  3. Serveer de stoofperen warm of koud als bijgerecht voor het kerstdiner. En heb je wat over? Het is ook heerlijk in de havermout of yoghurt.

Stoofperen in rode wijn

Fotografie Amon Croes

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Makkelijke recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

21 december 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in