Menu
DSC_0070-6-710x380.jpg

Stoofperen in rode wijn

Met de kerstdagen in aantocht kan een recept voor stoofperen niet ontbreken. Ik vind stoofperen echt iets feestelijks hebben. Terwijl wij ze vroeger toch regelmatig bij de aardappelen en het rundvlees aten. Hoe meer rode wijn of bessensap je toevoegt, hoe roder de kleur. Stoofperen kan je ook goed als dessert eten, lekker met een bolletje ijs er bij.

Hoe langer hoe beter geldt voor stoofperen. De naam zegt het al, als je de tijd hebt, laat ze dan gerust 3 uur of langer stoven. Zorg er alleen voor dat niet al je kookvocht verdampt, maar op een zacht vuurtje zal dit niet zo snel gaan.

Ingrediënten voor 4 personen
8 Stoofperen (Gieser Wildeman)
1 kaneelstokje
2 kruidnagelen
500 ml water
250 ml rode wijn (of bessensap)
1 el suiker

Bereidingswijze
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Je kan dit ook achterwege laten en de peren in zijn geheel serveren.

Zet een pan op het vuur met het water, de wijn, de kruidnagelen, het kaneel en de suiker en stoof de peren op een zacht vuurtje in ongeveer 3 uur gaar.

Serveer de stoofperen als bijgerecht voor het kerstdiner.

stoofperen in rode wijn

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan