Stir fry noodles

Stir fry noodles met biefstukreepjes

Dit gerecht van stir fry noodles met biefstukreepjes zit boordevol smaak en is perfect voor een doordeweekse avond. Maar let op: hij is lekker pittig, dus wat minder geschikt voor de kleine eters. De biefstukreepjes worden kort gebakken en blijven zo heerlijk mals, door de hoge temperatuur van de wok. De champignons, paksoi en paprika’s zijn een gezonde toevoeging en geven een kleurrijk accent aan het gerecht. De noedels vormen een perfecte basis om alle smaken te absorberen. Sllllurp!

Lekker pittig wokgerecht

De combinatie van de pittige gochujang pasta, zoete honing en sojasaus maakt deze saus tot een echte smaakexplosie. Als je nog nooit gochujang hebt geprobeerd, raden we je aan om eerst met één eetlepel te beginnen en vervolgens naar smaak meer toe te voegen – want het is nogal een pikant ingrediënt. In dit recept gebruiken we de KIKKOMAN sojasaus met de groene dop, deze bevat namelijk minder zout: om precies te zijn 43% minder zout dan de reguliere KIKKOMAN sojasaus.

Stir fry noodles
Stir fry noodles
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr champignons
  • 2 paprika's (groen en geel)
  • 1 paksoi
  • 2 el gochujang pasta (verkrijgbaar in supermarkt)
  • 4 el KIKKOMAN sojasaus (groene dop)
  • 2 el honing
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gr gezouten pinda's
  • 3 bosuien
  • 350 gr woknoedels
  • 300 gr biefstukreepjes
  • sesamolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze door de helft. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes er uit en snijd in reepjes. Hak de paksoi in reepjes.

  2. Meng in een kommetje de gochujang los, voeg KIKKOMAN sojasaus en honing toe en pers de knoflook er boven. Roer goed door elkaar. Hak de pinda’s fijn en de bosui in dunne ringetjes. 

    Tip: gochujang is een pikante saus, voeg daarom eerst 1 eetlepel toe, proef goed en dan eventueel een tweede lepel erbij.

  3. Verhit een wok of diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg een scheutje sesamolie toe, bestrooi de biefstukreepjes met zout en roerbak ze in 1-2 minuten net gaar. Neem ze uit de pan. Voeg de champignons en paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg de paksoi toe, schenk de saus er bij, voeg de noedels toe en doe de biefstuk terug in de pan. Roerbak alles nog 1 minuut. 

  4. Verdeel de stir fry noedels over de borden en bestrooi met fijngehakte pinda’s en bosuitjes.

Stir fry noodles
Stir fry noodles

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in