
Stir fry noodles met biefstukreepjes
Dit gerecht van stir fry noodles met biefstukreepjes zit boordevol smaak en is perfect voor een doordeweekse avond. Maar let op: hij is lekker pittig, dus wat minder geschikt voor de kleine eters. De biefstukreepjes worden kort gebakken en blijven zo heerlijk mals, door de hoge temperatuur van de wok. De champignons, paksoi en paprika’s zijn een gezonde toevoeging en geven een kleurrijk accent aan het gerecht. De noedels vormen een perfecte basis om alle smaken te absorberen. Sllllurp!
Lekker pittig wokgerecht
De combinatie van de pittige gochujang pasta, zoete honing en sojasaus maakt deze saus tot een echte smaakexplosie. Als je nog nooit gochujang hebt geprobeerd, raden we je aan om eerst met één eetlepel te beginnen en vervolgens naar smaak meer toe te voegen – want het is nogal een pikant ingrediënt. In dit recept gebruiken we de KIKKOMAN sojasaus met de groene dop, deze bevat namelijk minder zout: om precies te zijn 43% minder zout dan de reguliere KIKKOMAN sojasaus.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr champignons
- 2 paprika's (groen en geel)
- 1 paksoi
- 2 el gochujang pasta (verkrijgbaar in supermarkt)
- 4 el KIKKOMAN sojasaus (groene dop)
- 2 el honing
- 2 tenen knoflook
- 40 gr gezouten pinda's
- 3 bosuien
- 350 gr woknoedels
- 300 gr biefstukreepjes
- sesamolie
- peper en zout
Zo maak je het
Maak de champignons schoon en snijd ze door de helft. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes er uit en snijd in reepjes. Hak de paksoi in reepjes.
Meng in een kommetje de gochujang los, voeg KIKKOMAN sojasaus en honing toe en pers de knoflook er boven. Roer goed door elkaar. Hak de pinda’s fijn en de bosui in dunne ringetjes.
Tip: gochujang is een pikante saus, voeg daarom eerst 1 eetlepel toe, proef goed en dan eventueel een tweede lepel erbij.
Verhit een wok of diepe koekenpan op hoog vuur. Voeg een scheutje sesamolie toe, bestrooi de biefstukreepjes met zout en roerbak ze in 1-2 minuten net gaar. Neem ze uit de pan. Voeg de champignons en paprika toe en roerbak 3 minuten. Voeg de paksoi toe, schenk de saus er bij, voeg de noedels toe en doe de biefstuk terug in de pan. Roerbak alles nog 1 minuut.
Verdeel de stir fry noedels over de borden en bestrooi met fijngehakte pinda’s en bosuitjes.


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan