Stamppot rucola

Stamppot rucola

Wat ons betreft is dit het bewijs dat een stamppot allesbehalve saai hoeft te zijn. Deze zonnige stamppot rucola is fris, romig en zit bomvol smaak. In plaats van een stevige winterkost, gaan we hier juist voor lichte en frisse ingrediënten zoals citroen, tomaatjes en feta. En eerlijk: we zouden dit zo ook in hartje zomer maken.

Rucola stamppot: elke dag lekker

Wij maken deze rucola stamppot graag op drukke doordeweekse dagen, omdat het zó op tafel staat. Terwijl de aardappels koken, bak je de courgette en tomaatjes en heb je alles binnen een half uurtje klaar. En dat zachte lepeltje roomkaas door de puree… echt een slim trucje om het net even wat romiger te maken.

Stamppot rucola
Lente stamppot
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr kruimige aardappelen
  • 1 citroen
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 courgette
  • 250 gr cherrytomaten
  • 100 gr roomkaas
  • 50 gr rucola
  • 150 gr feta
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een pan, schenk er genoeg water bij tot de aardappelen net onderstaan. Voeg wat zout toe en kook ze in circa 15-20 minuten gaar. Giet af en laat 1-2 minuten met de deksel op de pan droogstomen.

  2. Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers het sap uit.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze uit de pan op een bord en zet apart.

  4. Snijd de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de courgetteblokjes in circa 4 minuten goudbruin. Bak de laatste 2 minuten de cherrytomaatjes mee. Bestrooi met peper en zout. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel enkele minuten afkoelen.

  5. Stamp de gekookte aardappelen met een pureestamper tot een smeuïge puree met de roomkaas, citroenrasp en -sap. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng de rucola, courgette, tomaatjes en verkruimelde feta voorzichtig door de puree.

    Serveer de rucola stamppot met de pijnboompitten en hele blaadjes basilicum.

Variatietips

  • Liever wat pittiger? Voeg wat chilivlokken of een teentje geperste knoflook toe bij het bakken van de courgette.
  • Geen fan van feta? Geitenkaas of gebakken halloumi is ook heel lekker.
  • Extra bite? Roer wat grofgehakte walnoten of geroosterde amandelschaafsel door de stamppot.
Rucola stamppot
Rucola stamppot

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.