Spinazie roerbak met cannellini bonen en knoflooktoast
Dit is een heerlijk recept voor een snelle vegetarische maaltijd. Supersnel gemaakt en lekker voedzaam. Een lekker idee voor wanneer je ’s avonds nog even ergens naar toe moet of je zin hebt in een warme gezonde lunch. Je kunt deze spinazie roerbak zelf elke keer een beetje veranderen of aanpassen door andere bonen toe te voegen of iets uit de voorraadkast te gebruiken. Zo heb je 1 basisrecept wat je vaker kunt gebruiken en kun je heel gemakkelijk toch iets anders op tafel zetten. Gebruik voor dit recept bonen uit een blik of pot dan ben je extra snel klaar. Spoel ze wel goed af, bonen in blik en pot worden gekookt in de pot of blik waardoor er een soort gel ontstaat. Dat is niet gevaarlijk om te eten, maar gewoon niet zo lekker. En verder heb je niet zoveel nodig, een uitje, teentje knoflook, een flinke berg verse spinazie en mooie trosjes kerstomaatjes. Alles maak je ook nog eens heel gemakkelijk in 1 koekenpan. Oké en de oven heb je ook nog even nodig om van die lekker knapperige knoflooktoast te maken.
Knapperige knoflooktoast uit de oven
Ook de knoflooktoast heb je zo gemaakt. Ik gebruik daarvoor afbakbroodjes, bijvoorbeeld kleine baguettes. Ik ben gek afbakbroodjes en heb altijd een voorraadje. Natuurlijk vind ik vers stokbrood van de bakker ook veel lekkerder, maar soms wanneer je de deur niet uitkunt of wilt is het hardstikke handig om ze op voorraad te hebben. je kunt er plakjes van snijden of net als ik gedaan heb langwerpige plakken. Smeer ze royaal in met kruidenboter en bak de broodjes dan goudbruin en krokant in de oven. En wanneer je eens zin hebt in een variant besmeer je ze met tomatentapenade of pesto.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 2 baguettes (kleine, afbakbroodjes)
- 4 takjes trostomaatjes (kerstomaatjes )
- 600 gr spinazie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes tijm
- 600 gr cannellinibonen (blik)
- 4 el zongedroogde tomaten
- 3-4 el olijfolie
- 3 el kruidenboter
- zout en peper naar smaak
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden electrisch, 180 graden hetelucht.
Snijd de kleine baguettes in de lengte doormidden. Besmeer royaal met de knoflook kruidenboter. Leg de stokbroodjes op een bakplaat en bak ze in 15 minuten mooi goudbruin.
Snijd de tenen knoflook in plakjes en de uien in ringen.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Leg de takjes trostomaatjes in de pan en bak ze tot ze een kleurtje krijgen en net openbarsten. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan en bak de knoflook en uienringen lichtbruin. Voeg de spinazie toe en schep om tot de spinazie blaadjes geslonken zijn. Spoel de cannellinibonen af onder koud stromend water, laat ze uitlekken en schep ze door het spinaziemengsel tot ze opgewarmd zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het spinaziemengsel over de borden en leg de gebakken trostomaatjes en zongedroogde tomaatjes erbij, serveer met de knoflook toast en garneer met wat blaadjes verse tijm.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in