Sperziebonen salade met spekjes
Vandaag een recept voor een lekkere frisse en vooral ook snelle maaltijdsalade. Deze sperziebonen salade maak je met krieltjes, spekreepjes en kikkererwten. Niet alleen heel lekker maar ook nog behoorlijk voedzaam. Voor een vegetarische variant laat je de spekreepjes weg of vervang ze voor vegetarische spekreepjes. De yoghurtdressing koop je kant en klaar, of kun je zelf maken. De krieltjes en sperziebonen kook je samen in 1 pan, dat scheelt je tijd en afwas. Schep de yoghurtdressing door de aardappeltjes en sperziebonen. Daarna bak je de spekreepjes en de kikkererwten lekker krokant. Schep alle ingrediënten op een mooie schaal, hussel de sla er door en verkruimel de feta er over. Rasp er tot slot nog wat citroen over zo krijgt de salade een lekkere frisse smaak. Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr sperziebonen
- 500 gr krieltjes
- 75 gr gemengde sla
- 1 citroen
- 400 gr kikkererwten
- 200 gr spekreepjes
- 200 gr feta
- peper en zout
Yoghurt dressing
- 5 el yoghurt
- 2 el appelazijn
- 1 sjalotje
- 1 el kappertjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak het sjalotje zo fijn mogelijk. Meng de yoghurt met wat zout, peper, 1 el olijfolie, de kappertjes en het sjalotje.
Was en halveer de krieltjes. Snijd de uiteinden weg van de sperziebonen. Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Voeg de sperziebonen toe en laat nog 6 minuten koken. Giet samen af en doe ze terug in de pan. Voeg de yoghurtdressing toe, hussel door elkaar en doe de deksel op de pan. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Voeg de kikkererwten toe en bak ze 2-3 minuten mee.
Schep de sperziebonen en krieltjes op een mooie schaal, meng de kikkererwten, spekjes en gemengde sla er door. Verkruimel de feta er over en garneer met de rasp van de citroen.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in