
Sperziebonen salade met spekjes
Vandaag een recept voor een lekkere frisse en vooral ook snelle maaltijdsalade. Deze sperziebonen salade maak je met krieltjes, spekreepjes en kikkererwten. Niet alleen heel lekker maar ook nog behoorlijk voedzaam. Voor een vegetarische variant laat je de spekreepjes weg of vervang ze voor vegetarische spekreepjes. De yoghurtdressing koop je kant en klaar, of kun je zelf maken. De krieltjes en sperziebonen kook je samen in 1 pan, dat scheelt je tijd en afwas. Schep de yoghurtdressing door de aardappeltjes en sperziebonen. Daarna bak je de spekreepjes en de kikkererwten lekker krokant. Schep alle ingrediënten op een mooie schaal, hussel de sla er door en verkruimel de feta er over. Rasp er tot slot nog wat citroen over zo krijgt de salade een lekkere frisse smaak. Kijk hier voor nog meer lekkere salade recepten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr sperziebonen
- 500 gr krieltjes
- 75 gr gemengde sla
- 1 citroen
- 400 gr kikkererwten
- 200 gr spekreepjes
- 200 gr feta
- peper en zout
Yoghurt dressing
- 5 el yoghurt
- 2 el appelazijn
- 1 sjalotje
- 1 el kappertjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Hak het sjalotje zo fijn mogelijk. Meng de yoghurt met wat zout, peper, 1 el olijfolie, de kappertjes en het sjalotje.
Was en halveer de krieltjes. Snijd de uiteinden weg van de sperziebonen. Kook de aardappelen in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Voeg de sperziebonen toe en laat nog 6 minuten koken. Giet samen af en doe ze terug in de pan. Voeg de yoghurtdressing toe, hussel door elkaar en doe de deksel op de pan. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Verhit een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Voeg de kikkererwten toe en bak ze 2-3 minuten mee.
Schep de sperziebonen en krieltjes op een mooie schaal, meng de kikkererwten, spekjes en gemengde sla er door. Verkruimel de feta er over en garneer met de rasp van de citroen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan